De ce este indicat să îl convingi pe partener să te sărute mai des

sarut.jpg

indicat să îl convingi pe partener să te sărute mai des
Sesiunile de săruturi cresc nivelul oxitocinei, hormon ce oferă senzaţia de confort şi ataşament
Citeste tot despre: 

Săruturile menţin vie pasiunea în cuplu. Cu cât îl săruţi mai des pe partener, în viaţa de zi cu zi, cu atât măreşti şansele activităţii în dormitor. Specialiştii spun că în saliva bărbatului se găseşte şi hormonul sexual, testosteron, care măreşte libidoul ambelor sexe. De aceea sunt ele aşa de importante în general, nu doar în timpul preludiului.

Sărutul, pe de altă parte, este perceput diferit de cele două sexe. În decursul unei relaţii femeile se sărută de dragul de a se săruta cu partenerul de cuplu, în timp ce bărbaţii văd sărutul ca pe un mijloc de a face sex.

De ce este indicat să îl convingi să te sărute mai des, fără să ajungeţi în pat?

Sesiunile de săruturi cresc nivelul oxitocinei, hormon ce oferă senzaţia de confort şi ataşament. Un studiu a scos în evidenţă faptul că doar domnii manifestă o creştere a oxitocinei în timpul unui sărut. De aceea, câteva săruturi îl vor face să se simtă mai ataşat de tine.

Totuşi, există avantaje hormonale pentru ambele sexe, cum ar fi scăderea cortizolului din organism, care echivalează cu o relaxare atunci când eşti stresată. Aşadar, săruturile vă păzesc de efectele negative ale stresului, cum ar fi certurile interminabile în cuplu.

Loading...
 
 

Citește și

 • Încrederea în partenerul de cuplu este fragilă

  Este oarecum firesc să nu ai deplină încredere în partenerul tău, mai ales dacă sunteţi împreună de puţin timp însă nu transforma această precauţie în obişnuinţa de a face pe detectivul, tratând cu suspiciune orice pas al bărbatului din viaţa ta.

 • Ce faci când dragostea nu este reciprocă

  Cuplurile care reușesc să își găsească echilibrul se bucură de o relație puternică și sănătoasă. Totuși, aceste cazuri sunt mai rare, iar unii au parte de despărțiri care lasă urme adânci și din care nu rămân cu nimic.

 • Dieta bogată legume verzi poate contribui ameliorarea prevenirea disfuncţie erectile

  Disfuncţiile sexuale sunt stânjenitoare, frustrante şi vă pot afecta viaţa de cuplu. Disfuncţia erectilă este una dintre cele mai comune probleme de ordin sexual cu care se confruntă bărbaţii. Uneori numită impotenţă, se referă la imposibilitatea de a obţine şi, implicit, de a menţine o erecţie care să permită penetrarea.

 • Ce faci când dragostea nu este reciprocă

  Cuplurile care reușesc să își găsească echilibrul se bucură de o relație puternică și sănătoasă. Totuși, aceste cazuri sunt mai rare, iar unii au parte de despărțiri care lasă urme adânci și din care nu rămân cu nimic.