De ce este important ca partenerii să fie compatibili din punct de vedere psihologic

psino.jpg

De ce este important ca partenerii să fie compatibili din punct de vedere psihologic
Compatibilitatea psihologică rezistă în timp mult mai mult decât compatibilitatea sexuală
foto: 123RF

Dacă dragoste la prima vedere există, nu putem spune acelaşi lucru despre compatibilitatea la prima vedere. Experienţa multor oameni şi specialişti psihologi, sexologi au concluzionat că această compatibilitate de ordin sexual se cristalizează încep, prin implicarea graduală într-o comunicare onestă în legătură cu preferinţele şi plăcerile voastre sexuale.

Cu toate acestea există multe cupluri care au o viaţă sexuală nesatisfăcătoare, experimentează rar orgasmul, cel puţin unul dintre parteneri se confruntă cu anumite disfuncţii sexuale. Pe de altă parte, există cupluri care îşi găsesc armonia doar în timpul actului sexual. Astfel, în anumite cazuri compatibilitatea psihologică devine mai importantă decât compatibilitatea sexuală. Cuplurile ale căror parteneri sunt psihologic compatibili sunt mai toleranţi în ceea ce priveşte anumite aspecte mai puţin satisfăcătoare ale vieţii lor sexuale. Partenerii nepotriviţi din punct de vedere psihologic nu manifestă o astfel de toleranţă şi au tendinţa de a exagera anumite probleme, dificultăţi sexuale.

Compatibilitatea psihologică rezistă în timp mult mai mult decât compatibilitatea sexuală întrucât aceasta este evidenţiată zilnic, şi în momentele în care nu sunteţi implicaţi într-un act sexual. Atunci când partenerii unui cuplu nu sunt compatibili sexual, cel puţin unul dintre ei va fi frustrat din acest punct de vedere. Frustrarea sexuală conduce la sentimente nesănătoase pentru cuplu şi pentru individ în general, resentimente, furie, anxietate ce se va abate asupra altor aspecte ale vieţii de cuplu, conducând la infidelitate.

 

Loading...

Citește și

 • Relaţia ta se deteriorează

  Pentru ca o poveste de iubire să funcționeze, este necesar ca partenerii să depună eforturi, să lupte neîncetat. Cu o astfel de atitudine, până și relațiile care se strică pot fi reparate.

 • Suferi de mâncărimi şi iritaţii în zona intimă

  Vaginita bacteriană este una dintre cele mai comune afecţiuni cu care se confruntă orice femeie cel puţin o dată în viaţă. Această afecţiune este determinată de dezechilibrul florei vaginale. Un vagin sănătos este uşor acid, cu un PH cuprins între 3,8 şi 4,5. Aciditatea vaginului ajută la controlul bacteriilor şi oferă o protecţie naturală împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice.

 • Ce înseamnă refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii

  Când neînțelegerile sau nemulțumirile din cuplu sunt supuse interpretărilor rigide în termeni de „corect” sau „greșit” și urmează o discuție care pare interminabilă cu argumente logice despre cine are dreptate, atunci avem o problemă în cuplu. Iar dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează.

 • Modalitatea prin care ii arati partenerei ca o iubesti

  Pentru majoritatea femeilor, afecțiunea reprezintă siguranță, protecție, confort și acceptare, care sunt trăsături vitale din punctul lor de vedere. Afecțiunea reprezintă, pentru femei, de fapt, „cimentul” într-o relație.