De ce e bine să facem sex cât mai des?

sex.jpeg

De ce e bine să facem sex cât mai des
Atunci când vreţi să fiţi în formă şi să aveţi o stare de fericire tot timpul faceţi sex cât mai des
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Atunci când vreţi să fiţi în formă şi să aveţi o stare de fericire tot timpul faceţi sex cât mai des. A fost dovedit ştinţific şi medical că sexul are beneficii în ceea ce priveşte sănătatea fizică, emoţională şi psihică a individului, în afara plăcerii propriu-zise.

Din perspectiva emoţională, o frecvenţă sexuală ridicată contribuie la un sentiment de tinereţe, vigoare în cuplu, partenerii se simt mai dinamici, mai plini de viaţă, mai calmi şi mai puţin irascibili. Persoanele cu o viaţă sexuală activă manifestă un nivel scăzut de insecuritate şi un nivel crescut al angajamentului faţă de partener. Astfel, se poate spune că sexul este un adevărat tonic în ceea ce priveşte stresul.

Din punct de vedere medical, sexul regulat reduce crampele menstruale, îmbunătăţeşte digestia şi memoria, contribuie la un somn liniştit, reduce stresul şi nivelul de oboseală din organism, având un efect terapeutic pentru sistemul imunitar. Activitatea sexuală stimulează totodată şi activitatea cerebrală.

În contextul unei vieţi sexuale împlinite longevitatea partenerilor creşte, psihologii explicând acest lucru şi prin ajutorul şi sprijinul reciproc acordat în viaţă. Luând în considerare aceste efecte benefice ale activităţii sexuale, cuplurile trebuie să-şi menţină o atitudine pozitivă şi sănătoasă faţă de sex, experimentând noi activităţi sexuale, plăcute pentru ambii parteneri. Spre deosebire de problemele financiare care pot afecta o relaţie, pasiunea şi sexul sunt două lucruri pe care le putem controla noi înşine, stâpâni fiind pe mintea şi trupul nostru.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5