De ce depind împlinirea şi fericirea în plan sexual?

viata_s.jpg

De ce depind împlinirea şi fericirea în plan sexual
Împlinirea și fericirea în plan sexual depind de libertatea și curajul de a fi noi înșine, fără a ține cont de reguli sau de ce este la modă
foto: 123RF

Împlinirea și fericirea în plan sexual depind de libertatea și curajul de a fi noi înșine, fără a ține cont de reguli sau de ce este la modă, cu condiția să ne respectăm atât pe noi înșine, cât și pe ceilalți și să nu pierdem esențialul: relația cu partenerul.

Nu vom fi mai fericiți sau cu o viață sexuală fericită încercând fel de fel de practici sexuale, ci mai degrabă preocupându-ne de partener, de plăcerea împărtășită.

Simțindu-ne obligați să încercăm totul, sfârșim prin a ne îndepărta de o viață sexuală fericită. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să schimbăm nimic sau să nu încercăm nimic nou, ci că, atunci când vrem să explorăm teritorii noi, este necesar să comunicăm cu partenerul pentru a stabili o dorință comună și o disponibilitate comună, o curiozitate a ambilor, tocmai pentru a evita ca celălalt să se simtă ca un obiect.

 

Loading...

Citește și

 • nemultumiri in relatia de cuplu

  E greu de crezut că un om care iubeşte are intenţia de a-şi supăra partenerul, cu toate acestea o face pur şi simplu prin felul lui de a fi. Sau a nu fi. Pentru tot ceea ce ni se întâmplă există o explicaţie. Atunci când soţul este tot timpul nemulţumit, nu te mai apreciază și este indiferent, de asemenea, când îți reproşează că nu ești o parteneră foarte bună, nu este deloc un semn bun pentru relația voastră. Reproşurile trebuie să reprezinte o alarmă pentru tine dacă partenerul apelează la ele în mod constant.

 • Conectarea emoţională este sursa sexului de calitate a unei relaţii sănătoase

  Romantismul, tandreţea, îmbrăţişările, sărutările şi atingerile sub clar de lună mai sunt oare secretele compatibilităţii sexuale? Mulţi spun că da. Pentru debutul fericit al unei relaţii ne dezvoltăm pulsiunea şi dorinţa sexuală pentru partener “gustând” din fiecare câte puţin.

 • Relaţiile de cuplu nu sunt ferite de conflicte

  Nicio relaţie nu este ferită de conflicte şi probleme, însă toate se pot rezolva dacă ştii să abordezi situaţiile dificile cu tact şi calm. Atunci când conflictele, stresul şi aşteptările nerealiste îşi pun amprenta pe dinamica cuplului, sexul nu mai reprezintă o prioritate. Dacă la început activitatea intimă este incitantă, și partenerii îşi explorează sexualitatea, pe parcursul relației apar factorii stresori şi libidoul partenerilor scade.

 • Ce putem spune despre o viaţă sexuală activă în relaţia de cuplu

  Majoritatea sexologilor, atunci când sunt întrebaţi cât de mult contează sexul într-o relaţie, te încurajează să-l faci cât mai des, pentru a creşte intimitatea în cuplu. Este total greşit să crezi că sexul nu contează foarte mult în relaţia de cuplu. Este un mit care în timp „erodează” intimitatea. Sexul ne oferă acea rupere de presiunile vieţii de zi cu zi şi ne dă posibilitatea să trăim acele momente unice pe care le împărtăţim cu partenerii noştri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1