Dacă sunt neînţelegeri în cuplu, cum le rezolvăm?

sac.jpg

Dacă sunt probleme în cuplu cum le rezolvăm
Conflictele în relaţii sunt sănătoase şi benefice atâta timp cât ambii parteneri îşi exprimă nemulţumirile într-un mod asertiv
foto: Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Conflictele în relaţii sunt sănătoase şi benefice atâta timp cât ambii parteneri îşi exprimă nemulţumirile într-un mod asertiv, fără agresivitate, cu grijă faţă de trăirile celuilalt.

Când neînțelegerile sau nemulțumirile din cuplu sunt supuse interpretărilor rigide în termeni de „corect” sau „greșit” și urmează o discuție care pare interminabilă cu argumente logice despre cine are dreptate, atunci avem o problemă în cuplu. Iar dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează.

Refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii înseamnă să accepţi şi să admiţi faptul că nu ai întotdeauna dreptate sau că şi celălalt poate avea dreptate, din punctul lui de vedere. Bineînţeles, nu totul este ori alb, ori negru; în anumite cazuri, există dovezi clare care demonstrează cine are dreptate, însă când este vorba de sentimente, trăiri, impresii şi alte lucruri subiective, nimeni nu-şi poate atribui dreptul de a avea dreptate deplină. Fiecare înţelegem, interpretăm, percepem, trăim şi gândim diferit.

Dragostea adevărată nu este aceea pe care ne-o arată fimele sau romanele. Dragostea adevărată nu înseamnă doar să-l/s-o doreşti pe cel/cea de lângă tine şi nici să-ţi doreşti ca acesta/aceasta să devină o copie a propriei tale persoane. Dragostea adevărată înseamnă a avea constant în minte întrebarea: „Ce pot să fac pentru a-i îmbunătăţi viaţa?” şi a face totul pentru binele şi fericirea celuilalt.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Boala sexuala poți lua fara contact intim

  Virusul papiloma uman, numit HPV, este cea mai întâlnită boală cu transmitere sexuală. Se fixează în mucoasele membranoase şi piele, şi este atât de capabil de mutaţii, încât poate deveni una dintre cele 40 de rădăcini cunoscute care infectează bărbaţii şi femeile.

 • complicată relaţia cu un bărbat divorţat

  În momentul în care începi o relaţie cu un bărbat divorţat ar fi indicat să vă întâlniţi mai rar la început. Nu grăbi lucrurile, ci ia-o treptat, ca să aveţi timp să vă cunoaşteţi. Cineva care a trecut de curând printr-un divorţ are foarte multe probleme de rezolvat, nu numai pe plan emoţional.

 • de ce scade apetitul sexual

  Într-o relaţie de lungă durată, scăderea apetitului sexual este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri. Nu este nimic ieşit din comun, dacă luăm în considerare faptul că o mare parte dintre cupluri jonglează în fiecare zi cu stresul de la locul de muncă şi responsabilităţile de familie. În articolul de mai jos, descoperiţi şi alţi factori care influenţează libidoul.

 • Tipul barbat nu ar trebui împlici relaţie sentimentala

  Bărbatul dependent sufleteşte, afectiv de mama sa, ar trebui să pună pe gânduri orice femeie. Acest tip de bărbat va avea aşteptări foarte mari de la parteneră pentru că o va compara întotdeauna cu mama sa. El nu va reuşi niciodată să ia o decizie decât dacă nu-i cere şi părerea celei care i-a dat viaţă.