Curiozităţi despre nimfomanie. Ce nu ştiai despre această afecţiune

dim_1.jpg

Curiozităţi despre nimfomanie ce trebuie să ştii despre această afecțiune psihologică
Nimfomania este o boală psihică care se manifestă prin dorinţa sexuală exacerbată a unei femei
foto: 123RF

Nimfomania este o boală psihică care se manifestă prin dorinţa sexuală exacerbată a unei femei şi nevoia stringentă de sex, astfel că nimfomana nu va fi niciodată satisfăcută pe deplin din punct de vedere sexual. Ea va atinge greu orgasmul şi nu va reuşi niciodată să îşi descătuşeze pe deplin energia sexuală, fiind mereu convinsă că o partidă de sex poate fi din ce în ce mai bună, însă nu are rabdarea necesară să se obişnuiască cu un anumit partener.

Chiar dacă uneori poate fi distractivă, nimfomania are şi o latură întunecată, ca orice altă dependenţă. Asta pentru că duce la relaţii sexuale incontrolabile, promiscue, neprotejate, cu consecinţe fatale. Femeia nimfomană nu este neapărat o femeie cu o poftă sexuală foarte mare, ci mai degrabă o femeie permanent nesatisfăcută din punct de vedere sexual, care încearcă să vindece această „deficienţă” prin creşterea raporturilor sexuale, în căutarea plăcerii supreme. Singurul tratament pentru nimfomanie constă în vizită la psiholog sau chiar psihiatru.

Cauzele dependenţei de sex

Cauzele dependenţei de sex sunt multiple. Principala cauză pare să fie de natură biochimică, mai precis, persoana care nu rezistă să facă sex suferă de o dereglare a organismului ce o împinge să fie dependentă de eliberarea anumitor hormoni şi receptori chimici specifici actului sexual şi stării de climax.

O altă cauză a nimfomaniei poate fi de natură emoţională, persoana respectivă simţind constant nevoia de afecţiune, de implicare într-o relaţie chiar şi pasageră şi de apropiere fizică. Rezultatul este trecerea de la un partener sexual la altul, într-o încercare disperată de a se simţi apreciate, atinse, mângâiate, iubite chiar şi pentru câteva minute.

Departe de ideile preconcepute ale societăţii moderne, acesta este unul dintre motivele principale pentru care multe fete depresive, abuzate, părăsite de părinţi sau cu o copilările nefericită ajung să fie prostituate, dame de companie sau femei cu o viaţă sexuală foarte libertină.

Loading...

Citește și

 • Cum pot partenerii de cuplu să ajungă pe culmile plăcerii în acelaşi timp

  Orgasmul feminin se poate sincroniza cu cel mascului, însă nu întotdeauna cele două orgasme coincid. Pentru ca partenerii să ajungă pe culmile plăcerii în acelaşi timp este necesară o cunoaştere foarte bună a propriei persoane şi a celui de lângă tine. Spre deosebire de bărbat, femeia poate să rateze orgasmul din pricina unui zgomot, a unui gest sau a unei şoapte.

 • Dorinţa libertatea de a ne destăinui extrem de importante cuplu

  La începutul oricărei relaţii, avem o plăcere deosebită să povestim bărbatului din viaţa noastră tot felul de lucruri, dar şi să ascultăm poveştile lui. Sunt descoperiri pe care le facem despre acesta, simţim dorinţa de a-l cunoaşte mai bine, de a ne primi în intimitatea lui şi de a se simţi în largul său să se destăinuie.

 • Femeile nevoie de implicare emoţională partide de sex interminabile

  Există o idee greşit înţeleasă de mulţi bărbaţi, conform căreia femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, parteneri capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

 • Aspecte referitoare la sexualitatea masculină

  Încă mai există o mulţime de lucruri pe care nu le ştim despre sexualitatea bărbaţilor şi nu pentru că nu ar fi interesate, ci pentru că există o reţinere în abordarea unor astfel de subiecte. În articolul de mai jos, descoperiţi câteva aspecte referitoare la sexualitatea masculină, pe care ar trebui să le cunoască toată lumea: