Cum se poate înfrunta egoismul? Comunicarea sinceră poate rezolva o astfel de problemă

eg.jpg

 Cum se poate înfrunta egoismul
Egoismul este provocat de multe ori de lipsa de comunicare, dar mai ales de lipsa de sinceritate
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Egoismul este provocat de multe ori de lipsa de comunicare, dar mai ales de lipsa de sinceritate. Nevoile noastre nu corespund întotdeauna cu nevoile partenerului noastru de cuplu. Egoismul apare şi din cauza frustrărilor pe care le avem. Din neimpliniri avute în relaţiile vechi. Din teamă să nu fim din nou dezamagiţi, să nu investim sentimente profunde şi apoi să ne simţim singuri în relaţie.

Iată cum se poate înfrunta egoismul

Tot ce trebuie făcut este ca fiecare dintre parteneri să fie atent la gândurile şi sentimentele celuilalt înainte de a lua măsuri extreme, de orice natură. Poate sună a clişeu, dar comunicarea sinceră chiar poate rezolva astfel de probleme. Dacă nu există comunicare, la suprafaţă apar sentimente negative, iar furia şi frustrarea îşi fac apariţia în relaţie. De aceea, este foarte important ca în momentul în care simţiţi că ceva începe să scârţâie să iniţiaţi imediat o discuţie, pentru a rezolva problema înainte ca lucrurile să se agraveze.
Încrederea este alt element vital pentru orice relaţie, egoismul apare când cercul încrederii reciproce este întrerupt. Prin urmare, creaţi şi consolidaţi această încredere în cuplu, asigurându-vă unul pe celălalt că vă susţineţi în orice situaţie.
Cuvintele frumoase nu strică niciodată, dimpotrivă. De foarte multe ori, într-o căsnicie, egoismul apare când soţii uită de frumuseţea idilei de la început şi uită să îşi vorbească frumos şi să se complimenteze. Aprecierea dovedită cât mai des este un semn de iubire mai mare decât orice declaraţie de dragoste verbală. Dacă sunteţi „victima“ unui partener egoist, apăraţi-vă. Iubirea, se ştie, nu înseamnă logică şi raţiune, ci sentimente, dar acest lucru nu presupune că trebuie să vă sacrificaţi în numele dragostei.

 Dacă simţiţi că singurul motiv pentru care mai rămâneţi în relaţie este speranţa că lucrurile se vor îndrepta, luaţi atitudine. Fie reparaţi relaţia împreună cu partenerul, fie părăsiţi corabia, cu riscul de a rămâne cu inima frântă. Timpul, cu siguranţă, le va rezolva pe toate.

Loading...

Citește și

 • Alimente care ajută la stimularea libidoului

  Dacă nu ştiaţi, cheful de sex poate veni şi datorită unor alimente, care sunt considerate afrodisiace naturale. Un afrodisiac este orice ne excită şi poate să fie un aliment, un miros sau o imagine. Afrodisiacele cresc libidoul şi prezintă avantajul că sunt la îndemâna oricui.

 • ce vor batbatii de la femei

  Fiecare bărbat are anumite aşteptări de la femeia cu care intră în relaţie, iar acest aspect trebuie lămurit încă de la prima întâlnire, pentru a-ţi putea da seama dacă tu te suprapui profilului femeii ideale pentru el. În cele ce urmeaza, află un lucru pe care orice bărbat îl admiră la o femeie.

 • alarmante semne care îţi dă înţeles nu mai iubeşte

  In general, cuplurile care se iubesc preferă să petreacă aproape tot timpul în dormitor. Bărbaţii atraşi sexual de iubitele lor ar fi în stare să nu doarmă două nopţi doar pentru a le face fericite. Dacă dintr-odată, partidele de amor sunt tot mai scurte şi mai greu de obţinut, iar el pare să nu ia niciodată iniţiativa, înseamnă că ceva nu mai funcţionează în relaţie.

 • Întrebarea femeile nu ar trebui adreseze niciodată bărbat

  Comunicarea joacă un rol extrem de important atunci când vrei să stabileşti o conexiune între tine şi persoana iubită, însă trebuie să acorzi o atenţie deosebită ideilor pe care le transmiţi atunci când vorbeşti. Chiar dacă ai tot felul de curiozităţi despre trecutul iubitului tău, există o întrebare pe care nu ar trebui să o adresezi niciodată unui bărbat, indiferent de cât de bine vă cunoaşteţi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1