Cum se poate construi o relaţie de cuplu sănătoasă? Iată ce este important să faceţi

s.jpg

Cum se poate construi o relaţie de cuplu sănătoasă
O relație de cuplu sănătoasă se poate construi plecând de la cunoașterea propriilor nevoi și dorințe în cuplu
foto: 123RF

O relație de cuplu sănătoasă se poate construi plecând de la cunoașterea propriilor nevoi și dorințe în cuplu. Dacă nu ne cunoaștem așteptările de la un nou partener, este ideal să începem demersul de autocunoaștere plecând chiar de la ultima relație pe care am avut-o. În momentul în care vom ști ce avem nevoie să primim și în ce manieră, ne va fi mult mai ușor să alegem persoana potrivită pentru o nouă relație.

În același timp, deschiderea și autenticitatea cu care fiecare om își manifestă dorințele, va face ca cei din jur să înțeleagă măsura în care sunt dispuși să își asume rolul de partener. Prin urmare, însăși manifestarea acestor calități vor face ca noua relație de cuplu să fie construită cu un partener potrivit.

Punctul forte al relațiilor de succes este că ambii parteneri își pot discuta nevoile deschis și pot negocia împlinirea acestora, astfel încât să evite compromisurile și acumularea de frustrări. Și atunci de ce oare este atât de greu să facem asta? Sau de ce sărim peste această etapă atât de importantă la începutul unei noi relații?

Ceea ce poate determina o persoană să nu abordeze aceste aspecte într-o discuție cu noul partener, este faptul că poate nu știe care sunt nevoile sale în general și în mod particular de la partenerul de relație.

 

Loading...

Citește și

  • Atacţia puternică faţă de anumite persoane

    Uneori, întâlnim anumite persoane care ne taie respirația sau cu care avem o chimie puternică în spatele căreia părem să nu mai vedem nimic. Este dificil să spui „nu' unui astfel de partener și ne putem lăsa purtate de val. De multe ori, acest lucru se întâmplă sub cupola idealului relațional, al partenerului perfect: trebuie să existe chimie sexuală, trebuie să fie pasiune.

  • O situaţie care poate afecta negativ relaţia cu noul partener

    Există posibilitatea ca atunci când intri într-o relaţie, familia şi prietenii să nu îl placă pe noul partener. Această situație poate afecta negativ relația, pentru că partenerul se poate simți prost, poate simți că este pusă asupra sa o presiune inutilă sau se poate simți nerespectat.

  • Sunteţi un cuplu la început de drum şi aţi decis să vă mutaţi împreună? Ei, acesta este cu adevărat un punct de cotitură. Dacă amândoi veţi şti să vă purtaţi bine şi respectaţi nişte reguli, relaţia are mari şanse de viaţă lungă.

  • Cum să faci un bărbat să se simta iubit

    Inconjuraţi de stres, de rutină, uităm deseori, atunci când ajungem acasă, să ne dedicăm în totalitate celui pe care îl iubim. Orice femeie poate face un gest pe care jumătatea sa masculină îl va aprecia cu siguranţă. Surprinzător sau nu, cele mai apreciate de către bărbaţi sunt gesturile de afecţiune.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1