Cum să treci peste depresia unei despărţiri

depresie.jpg

Cum să treci peste depresia unei desparţiri
Orice femeie este atacată de o depresie în urma unei despărţiri de persoana în care a investit sentimente, chiar dacă într-o masură mai mica sau mai mare
foto: 123RF

Din nefericire, orice femeie este atacată de o depresie în urma unei despărţiri de persoana în care a investit sentimente, chiar dacă într-o masură mai mica sau mai mare. Această depresie poate să apară atunci când nu poţi amortiza pierderea suferită şi blochezi involuntar calea către orice metodă de reconstruire a prezentului propriei tale persoane.

Una dintre cele mai bune soluţii pentru o femeie care tocmai a pus punct unei relaţii este să îşi centreze atenţia pe propria persoană. Cea mai important măsură este refacerea echilibrului emoţional, prin respingerea tuturor nemulţumirilor şi rămăşiţelor sentimentale din foasta relaţie, indiferent cât de încărcate cu amintiri sunt.

Este bine ca analiza fostei relaţii să fie făcută într-un moment de linişte şi luciditate, nu într-unul de nervozitate sau instabilitate emoţională. Este foarte important să înveţi din propriile greşeli şi să îţi dai seama ce anume a dus la această ruptură, pentru a ştii pe viitor ce trebuie să corectezi şi ce trebuie să eviţi.

Loading...

Citește și

 • Tipul de barbat mai predispus la infidelitate

  Sexologii au ajuns la concluzia că bărbaţii care suferă de axietatea performanţei sexuale sunt mai predispuşi să-şi înşele partenerele de viaţă. Cei care se excită foarte uşor, dar şi cei care se tem de o eventuală problemă erectilă au mai multe şanse să fie infideli.

 • calitatea vietii iubirii parteneri intimitate

  Structura emoțională a unui cuplu se bazează şi pe sexualitate. Atunci când facem dragoste, corpurile noastre găsesc un limbaj comun prin intermediul mângâierilor, al atingerilor şi al senzațiilor deosebit de plăcute pe care le simţim.

 • confesiune sex niciodata iubitului

  Mai toate femeile atunci când sunt implicate într-o relaţie au tendinţa să vorbească absolut orice cu iubitul. În unele cazuri, însă, acest lucru nu este indicat, deoarece unele confidenţe nu fac decât să creeze situaţii conflictuale, care nu fac bine cuplului. Dacă vrei să eviţi problemele care pot apărea, nu trebuie să îi povesteşti niciodată partenerului despre fostele tale experienţe sexuale.

 • interesul pentru sex se diminueaza 50 ani

  De obicei, se discută destul de puţin despre schimbările care intervin în viaţa sexuală odată cu trecerea timpului. Vestea bună este că plăcerea şi interesul pentru sex nu se diminuează cu vârsta. Cele mai multe persoane se bucură de activitatea intimă pe tot parcursul vieţii, iar pentru unii, a doua parte a vieţii înseamnă chiar o eliberare de prejudecăţi.