Cum să-ţi construieşti o relaţie de iubire pe termen lung

da.jpg

Cum să-ţi construieşti o relaţie de iubire pe termen lung
Cele mai multe persoane cred că o relaţie de iubire se pastrează de la sine, când, de fapt, e nevoie de efort pe termen lung
foto: 123RF

Cele mai multe persoane cred că o relaţie de iubire se pastrează de la sine, când, de fapt, e nevoie de efort pe termen lung. Comunicarea şi intimitatea fizică sunt esenţiale, pentru că întreţin conexiunea emoţională între partenerii de cuplu. Astfel, un mod de a vă împărtăşi iubirea este să vă faceţi complimente reciproc, atunci când sunteţi singuri, dar şi faţă de alte persoane, să vă exprimaţi aprecierea unul faţă de celălalt şi să vă încurajaţi în ceea ce faceţi.

De asemenea, limbajul non-verbal este foarte important. Încearcă să-i zămbeşti şi să îi arăţi entuziasmul tău faţă de relaţia voastră. Mai mult, mărturisiţi-vă iubirea privindu-vă în ochi, contactul vizual va întări declaraţia voastră de dragoste. Psihologii recomandă cuplurilor să dedice în fiecare zi persoanei iubite un timp de calitate.

Pe lângă realizarea unor activităţi împreună, este bine să rezervaţi cel puţin 30 minute zilnic în care să vorbiţi despre ceea ce consideraţi că este important pentru voi, despre relaţia voastră sau despre planurile voastre de viitor, fără a fi distraşi de altceva şi acordaţi-vă reciproc atenţia.

Un alt mod plăcut de a vă genera emoţii pozitive este să vă povestiţi şi să vă amintiţi de momentele frumoase petrecute împreună.

Loading...

Citește și

 • Iată aspecte trebuie iei în calcul înaintea unei partide de sex

  Atunci când vrei să ai parte de o experienţă sexuală cât mai plăcută, este recomandat ca înainte să urmezi câţiva paşi esenţiali, meniţi să garanteze satisfacţia dorită. Sfaturile din articolul de mai jos pot fi transformate într-un adevărat ritual, iar sexul va deveni mai relaxant, mai uşor şi mai apreciat de ambii parteneri.

 • Sexul reprezintă componentă bază relaţie intăreşte legătura emoţională

  Activitatea intimă are o mare însemnătate, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi şi din acest motiv nu trebuie neglijată. Pe de altă parte, rolul sexului în cuplu este de necontestat şi reprezintă o componentă de bază într-o relaţie.

 • poţi trece peste despărţirea de persoana pe care ai iubit-o

  Deşi se întâmplă tuturor ca la un moment dat să se despartă, când eşti tu pusă în această situaţie, parcă nici un sfat nu mai funcţionează. Primul impuls, după ce iubitul îţi spune că vrea să vă despărţiţi este să te închizi în casă şi să-ţi plângi de milă. Oricâte explicaţii logice ale despărţirii ai găsi, nici una nu are cum să te mulţumească.

 • Vrei ferești sarcină nedorită pilula contraceptivă

  Vrei să te ferești de o sarcină nedorită, dar nu știi ce să alegi dintre multiplele metode de contracepție? Află că, anticoncepţionalele sunt o metodă contraceptivă extrem de populară în rândul femeilor. Mai sunt cunoscute şi sub denumirea de contraceptive orale. Scopul administrării lor este de a împiedica apariţia unei sarcini nedorite blocând eliberarea lunară a ovulului şi pătrunderea spermatozoizilor în uter. Luate conform indicaţiilor din prospect pilulele sunt 100% sigure.