Cum să păstrezi o relaţie de prietenie cu un bărbat fără să te ataşezi emoţional?

prietenie.jpg

păstrezi o relaţie de prietenie bărbat ataşezi emoţional
Dacă îţi doreşti să rămâi prietenă cu un bărbat, fără a te implica din punct de vedere sentimental, poţi incepe prin a evita să îi cunoşti familia
foto: 123RF

Specialiştii în relaţiile de cuplu au descoperit că emoţiile care se nasc între doi parteneri implicaţi într-o relaţie amoroasă nu diferă prea mult de cele existente între doi prieteni foarte buni. Este vorba despre loialitate şi empatie, dar şi despre capacitatea de a face compromisuri.

Când o relaţie de prietenie se transformă în dragoste, sentimentele pentru persoana de lângă tine se accentuează, iar senzaţiile devin mai puternice. Cu toate acestea, ele au o bază solidă, creată poate de-a lungul unor ani de prietenie. Aceste diferenţe de nuanţă sunt sesizabile mai ales din exterior, pentru că grupul social din care faceţi parte vă etichetează instantaneu: cuplu.

Nu de puţine ori poate că ai auzit fraza "Între o fată şi un băiat sau între o femeie şi un bărbat nu poate exista o simplă prietenie". Dar cine spune că prietenia este un sentiment simplu? Din contră, el presupune capacitatea de a-i purta de grijă persoanei de lângă tine şi de a o sprijini. Asadar, se dovedeste încă o dată că relaţia de prietenie este la un pas distanţă de cea de cuplu.

Dacă îţi doreşti să rămâi prietenă cu un bărbat, fără a te implica din punct de vedere sentimental, poţi incepe prin a evita să îi cunoşti familia. Aceasta nu înseamnă că nu poţi face parte din anturajul lui. Odată ce îi cunoşti apropiaţii, îi poţi cunoaşte şi interesele, lucru care te va ajuta să clădeşti relaţia de prietenie pe baza unor activităţi sociale comune.

 

Loading...

Citește și

 • Metoda contaceptivă eficientă destinată exclusiv femeilor diafragma

  Diafragma este o membrană moale şi flexibilă, care se poziţionează în vagin pentru a preveni pătrunderea spermei în uter. Pentru a folosi această metodă contraceptivă, trebuie să apelezi neapărat la medicul ginecolog, care va alege un model adaptat organismului tău. Acesta îţi va face şi un scurt instructaj referitor la folosirea ei, iar, o dată la doi ani, va fi nevoie de un control pentru a înlătura posibilitatea ca aceasta să se fi deteriorat.

 • Preludiul nu trebuie să fie plictisitor starneasca apetitul

  Preludiul este unul dintre cele mai importante etape a actului sexual, peste care nu trebuie să sari. Iar secretul unui preludiu ideal constă în a vorbi deschis cu partenerul, despre ce înţelege fiecare prin preludiu, ce aşteptări are şi ce l-ar ajuta să se simtă cu adevărat satisfăcut. Cunoscând dorinţele şi nevoile intime ale celuilalt, ajungi să preţuieşti preludiul.

 • De ce sexul este mai bun mai interesant după căsătorie

  Chiar dacă se presupune că vei sta cu acelaşi partener pentru tot restul vieţii, sexul poate deveni mult mai bun după căsătorie. Poate că pasiunea de la început se mai domoleşte, dar trebuie să priveşti şi partea plină a paharului, pentru că există o mulţime de aspecte interesante legate de viaţa sexuală în căsnicie. Iată care sunt:

 • Partenerul tău este timid? Iată cum îl convingi să devină mai îndrăzneţ în pat

  De cele mai multe ori, partenerii implicaţi în relaţii serioase au dorinţe foarte diferite din punct de vedere sexual. De exemplu, unul este mai conservator, mai introvertit, altul vrea să experimenteze tot timpul lucruri noi. Din această cauză pot să apară neînţelegeri şi chiar conflicte, care să afecteze relaţia de cuplu.