Cum recunoşti momentul în care este timpul să renunţi şi să ieşi din relaţia în care eşti

dig.jpg

Cum recunoşti momentul în care este timpul să renunţi la relatie
Este esenţial să înveţi să recunoşti momentul în care este timpul să renunţi şi să ieşi din relaţia în care eşti
foto: 123RF

Fiecare cuplu trece, la un moment dat, prin tot felul de situaţii dificile şi prin numeroase schimbări. Astfel, un om care s-a dovedit a fi cel mai bun pentru noi în trecut, s-ar putea să nu mai fie la fel de benefic pentru noi în prezent. Astfel, este esenţial să înveţi să recunoşti momentul în care este timpul să renunţi şi să ieşi din relaţia în care eşti.

În cazul în care începi să simţi că tu eşti cea care trage de relaţie şi că partenerul face lucrurile doar de gura ta sau la rugăminţile tale, cel mai probabil relaţia voastră nu mai merge în direcţia bună. Nu merită să dai orice pentru a menține o relație. Nu toate resursele sunt mijloace valide pentru a câștiga această luptă.

Merită să lupţi pentru a-ţi salva relaţia?

Atunci când vine vorba de salvarea unei relații, nu trebuie să fii singura care pune totul pe tavă. Păstrează-ți demnitatea, stima de sine și identitatea. În plus, nu are niciun rost să mai lupți dacă dragostea s-a epuizat. Poate este timpul să renunți la o relație care nu îți mai aduce nimic bun.

Totodată, este bine să te gândești dacă merită să îi mai acorzi o șansă unei persoane care te-a dezamăgit de prea multe ori. Niciun efort nu este prea mare pentru a salva relația dacă persoana de lângă tine chiar merită. Desigur, dragostea și respectul sunt alte două componente necesare pentru a fi motivat să lupți.

 

Loading...

Citește și

 • Cearta în limite normale fără a exagera face bine relaţiei de cuplu

  Fiecare dintre noi cred că a auzit la un moment dat replica “noi nu ne certăm niciodată”. La primul contact cu această replică avem tendinţa de a ne întreba “Cum oare rezistă ei fără să se certe? Chiar totul este perfect în relaţia lor?

 • Bărbaţii au nevoie de spaţiu

  Atunci când un bărbat are o problemă, se va retrage în carapacea sa şi va petrece timp de unul singur până îşi depăşeşte situaţiile delicate. Are nevoie să se distanțeze și să petreacă timp pe cont propriu pentru a-și filtra gândurile și pentru a ajunge la propriile lui concluzii. Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci în acest caz este să nu-i acorzi spațiu.

 • Pierderea dorinţei sexuale una dintre problemele comune care afectează viaţa de cuplu

  Pierderea dorinţei sexuale reprezintă una dintre problemele comune care afectează viaţa de cuplu şi care poate deteriora stima de sine. Această disfuncţie sexuală poate interveni în orice moment în viaţa unei persoane şi poate crea un disconfort emoţional. În această situaţie, apropierea emoţională este extrem de importantă în construirea dorinţei sexuale, în mod special la femei.

 • Susţinerea reciprocă importantă pentru bunul mers al relaţiei

  Susținerea reciprocă existentă într-o relație de cuplu este cu totul specială. Între cei doi parteneri există o legătură care facilitează comunicarea și împărtășirea lucrurilor pe care aceștia le au în comun. În orice relație de cuplu sănătoasă există încredere și iubire, iar partenerii își inventează propriul „limbaj” comun prin intermediul căruia se exprimă, se iubesc și își împărtășesc dorințele.