Cum pot ajunge femeile la orgasm? O soluţie pentru atingerea plăcerii sexuale

nuu.jpg

Cum pot ajunge femeile la orgasm
O femeie poate avea orgasm prin stimularea clitorisului, vaginului sau a ambelor
foto: 123RF

Multe persoane întâmpină dificultăți în a atinge orgasmul. Cauzele pot fi diferite, însă de cele mai multe ori poate fi vorba de neconcordanța dintre parteneri. Spre deosebire de bărbați, femeile ajung mult mai greu la orgasm, pentru că ele trebuie să învețe cum să atingă plăcerea maximă.

În timpul orgasmului au loc multiple procese: creşte tensiunea arterială, pereţii vaginali se contractă şi creierul eliberează o sumedenie de endorfine. Orgasmul poate rezulta din orice tip de activitate sexuală, dar unele pot să funcţioneze mai bine în cazul unora decât al altora, în funcţie de persoană. O femeie poate avea orgasm prin stimularea clitorisului, vaginului sau a ambelor. Stimularea punctului G care este situat la aproximativ doi centimetri de la intrare în vagin, deasupra zonei pubiene, în zona abdomenului, poate produce orgasmul.

Totuşi se pare că această zonă nu este erogenă pentru toate persoanele de sex feminin. O soluţie pentru atingerea plăcerii sexuale maxime ar fi stimularea clitoridiană înainte sau după activitatea sexuală, prin masturbare.

Uneori stresul este vinovat, iar practicarea unor tehnici de relaxare ar putea face minuni. Alteori este nevoie doar de puţină diversificare, perseverenţă, imaginaţie şi răbdare inclusiv din partea partenerului de viaţă.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1