Cum le vorbeşti despre sex copiilor. Top 3 sfaturi

cum_le_vorbesti_despre_sex_copiilor.jpg

Cum le vorbesti despre sex copiilor
Cum le vorbeşti despre sex copiilor? Cât mai deschis, sincer şi să li se dea o viziune sănătoasă despre viaţa sexuală
Foto: Click!
Citeste tot despre: 

Pentru majoritatea părinţilor este o adevărată problemă să abordeze anumite subiecte mai delicate cum ar fi, de exemplu, sexualitatea. Cum le vorbeşti despre sex copiilor? Părinţii trebuie să găsească soluţiile cele mai potrivite şi să abordeze cât mai pe înţelesul lor acest subiect.

Sexualitatea este un domeniu foarte important şi din acest motiv o discuţie cu copii pe teme sexuale trebuie să fie foarte confortabilă şi pe înţelesul lor. Cum le vorbeşti despre sex copiilor? Părinţii trebuie să fie înţelegători chiar dacă ei nu au avut parte de asemenea discuţii la vârsta propriei copilării.

Cum le vorbeşti despre sex copiilor: 1. Cu foarte multă înţelegere

Orice părinte care vorbeşte despre sex prima dată copilului trebuie să aibă o atitudine tolerantă. Astfel tânărul se va simţi relaxat, liber şi va avea curaj să pună orice întrebare despre sex. Cum le vorbeşti despre sex copiilor? Sub nici o formă nu trebuie respins sau să i se refuze anumite întrebări despre sex. Iar dacă nu sunteţi suficient de pregăţiţi pentru a da un răspuns la orice întrebare, puteţi spune că vă veţi documenta şi în cel mai scurt timp ce veţi avea răspunsul i-l veţi da.

Cum le vorbeşti despre sex copiilor? Este foarte important ca părintele să rămână calm în faţa oricărei întrebări legate de sex pe care i-o adresează copilul şi întotdeauna trebuie să-i daţi senzaţia că nimic din ceea ce auziţi nu vă deranjează. Cu cât veţi ştii să comunicaţi mai deschis cu copiii în legătură cu diverse teme sexuale de la vârste mai mici, veţi putea să vorbiţi cu ei despre acest subiect în mod confortabil şi la vârste mai mari.

Cum le vorbeşti despre sex copiilor: 2. Cu realism

Psihologii recomandă ca discuţiile despre sex cu copiii să înceapă în jurul vârstei de opt ani, dar nu este greşit nici dacă se abordează acest subiect şi mai târziu. Cum le vorbeşti despre sex copiilor? Copilului trebuie să i se vorbească cât mai deschis, sincer, să i se dea o viziune sănătoasă, pozitivă şi importantă despre sex şi care nu va fi tulburată de murdăriile pe care le va auzi din orice alt mijloc de informare.

Cum le vorbeşti despre sex copiilor: 3. Trebuie să li se fixeze în minte principiile corecte

Cum le vorbeşti despre sex copiilor? Părinţii trebuie să le explice copiilor că sexul este un aspect important în orice relaţie. Dacă respectivul copil primeşte informaţia corectă la momentul potrivit, el va şti să facă diferenţa între ce e bine şi ce e rău din punct de vedere sexual. Toţi copii au curiozităţi în legătură cu viaţa sexuală, însă dacă nu au informaţia corectă şi sunt expuşi la tot felul de mesaje sexuale riscă să fie tulburaţi şi să dezvolte comportamente inadecvate.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1