Cum identifici un partener indisponibil emoţional?

ind.jpg

Cum identifici un partener indisponibil emoţional
Poți identifica un partener indisponibil emoțional după felul în care te simți în prezența sa
foto: 123RF

Ai cunoscut pe cineva şi vrei să ştii dacă este indisponibil emoţional sau nu? Poți identifica un partener indisponibil emoțional după felul în care te simți în prezența sa, atunci când ai anumite nevoi emoționale. Acesta este de multe ori preocupat să evite zona emoțională, deoarece emoțiile precum tristețea sau teama ta îi pot trezi propriile frici și vulnerabilități iar mai apoi să simtă o dificultate de a le gestiona.

Acesta poate fi motivul pentru care poți simți că nu ești înțeleasă cu adevărat la nivel emoțional, că nu primești empatie, fiind întâmpinată cu sfaturi sau soluții practice la problemele de natură sentimentală. Dacă vei insista să ai o discuție legată de ceea ce simți sau de ceea ce simte el, îl vei forța să se apropie prea mult de o zonă vulnerabilă pentru el.

Această apropiere o poate percepe drept un atac, iar în consecință se va apăra prin intermediul furiei, emoția pe care o exprimă cel mai des atunci când este de fapt vulnerabil.

 

 

Loading...

Citește și

 • De ce părinții nu ar trebui niciodată să se bage în relațiile copiilor

  Părinții nu ar trebui niciodată să se bage în relațiile copiilor, fiecare trebuie să fie răspunzător pentru propria căsnicie și atât.

 • Secretul trăiniciei unei relații de cuplu

  O relaţie sănătoasă, trainică, nu înseamnă o relaţie perfectă, fără conflicte, în care partenerii sunt mereu de acord și fac multe compromisuri. În realitate cei cu legături durabile și fericite nu îşi rezolvă toate problemele. Acestea nu dispar niciodată de tot. Iar iertarea este necesară dacă vrei ca relaţia să fie una sănătoasă în care amândoi să fiți fericiți.

 • Vrei să treci mai uşor peste o despărţire

  Despărţirea de persoana iubită provoacă o suferinţă foarte mare. Cu toții am trecut printr-o asemenea situaţie dificilă la un moment dat în viață. În articolul de mai jos, află cum ai putea să treci mai uşor peste o despărțire dureroasă.

 • Situații care deseori survin după sex şi pot fi foarte alarmante

  Din momentul în care devenim active din punct de vedere sexual, nu este neobișnuit să experimentăm anumite senzații și probleme imediat după ce facem dragoste. Se întâmplă ca după sex, multe femei să resimtă o senzație de usturime sau de mâncărime în timpul urinării. Dorința de a descoperi motivul acestui simptom este unul dintre principalele motive ale vizitelor la ginecolog.