Cum evoluează sexul într-o relaţie? Este normal ca dorinţa să dispară cu timpul?

activ.jpg

Cum evoluează sexul într-o relaţie
Există cupluri care şi după zece ani de căsnicie au relaţii sexuale sănătoase şi satisfăcătoare
foto: 123RF

Cele mai multe cupluri care au o relaţie de lungă durată se întreabă dacă este normal ca atracţia şi dorinta sexuală să se diminieze sau să dispară cu timpul. Specialiştii în materie de sex spun că da, este normal. Anumiţi factori hormonali duc la scăderea libidoului odată cu trecerea timpului, dar acest lucru nu trebuie să afecteze relaţia de cuplu în niciun fel.

Există cupluri care şi după zece ani de căsnicie au relaţii sexuale sănătoase şi satisfăcătoare. Aceşti oameni au învăţat să se bucure de ceea ce au unul de la celălalt, să se accepte reciproc şi să descopere împreună lucruri noi. Este normal ca dorinţa sexuală să se diminueze pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă. Există studii care demonstrează că o viaţă sexuală sănătoasă şi activă, indiferent de vârstă, este un indicator al unei relaţii solide.

Încercaţi să vă stimulaţi reciproc prin includerea unor elemente noi în rutina sexuală, punerea în practică a unor fantezii, schimbarea locaţiei, jucării sexuale, jocuri de rol, afrodisiace potrivite, relaxare, umor, afecţiune şi tot ce vă mai trece prin cap.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Nevoile sexuale ale femeilor sunt uşor de satisfăcut

  Nevoile sexuale ale femeilor sunt ușor de satisfăcut, asta dacă știi cum este ca persoană și cunoști exact ce-i face plăcere și ce nu. Există nenumărate studii şi păreri avizate despre cât de puţin le cunosc bărbaţii pe femei când vine vorba despre sex. Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic cred că femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, bărbaţi capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

 • Sexul la telefon este mai mult decât plăcere

  Telefonul a fost inventat nu doar pentru a înlesni comunicarea între două persoane. Cum sexul este un mod de a comunica, telefonul poate fi folosit cu mare succes în iniţierea de jocuri sexuale. Sexul la telefon este tipul de sex care vă poate condimenta relaţia intimă şi este o modalitate perfectă de a ține flacăra pasiunii aprinsă în cuplu. Această practică vine să faciliteze buna funcţionare a unei relaţii ai cărei parteneri se află sau nu la distanţă unul faţă de celălalt.

 • Învinuirea partenerului pentru orice semn de imaturitate

  Uneori, gândul că celălalt te face nefericit este mai aproape sau mai departe de adevăr, dar uităm că suntem singurii responsabili pentru viața noastră. Dacă ai un partener care dă vina pe tine pentru nereușitele lui, trebuie să înțelegi că este încă imatur și nu își asumă responsabilitatea pentru hotărârile pe care singur le-a luat.

 • Dezavantajele sexului cu fostul iubit

  Dacă vei cădea pradă tentaţiei de a te culca din nou cu fostul iubit, îţi suprimi singură dreptul de a avea noi experienţe. Faptul că rămâi blocată pe o relaţie care nu va fi niciodată aşa cum îţi doreşti, te împiedică să îţi deschizi inima spre alte persoane de sex opus.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1