Cum ar trebui să ne alegem partenerul de viaţă?

ration.jpg

Cum ar trebui să ne alegem partenerul de viaţă
Dragostea vă poate face să grăbiţi lucrurile, de aceea alegeți-vă raţional partenerul alături de care vreți să vă trăiți viața
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Una dintre greșelile pe care le facem cei mai mulți dintre noi atunci când vine vorba despre relații și căsătorie este că avem tendința să ne alegem partenerul doar cu inima, uitând complet de un criteriu la fel de important, dacă nu cumva mult mai important, și anume, rațiunea.

Dragostea vă poate face să grăbiţi lucrurile, de aceea alegeți-vă raţional partenerul alături de care vreți să vă trăiți viața. De această alegere vor depinde mare parte din momentele voastre de fericire sau tristețe pentru că alături de acesta veți împărtăși ceea ce urmează să se întâmple!

Graba din dragoste îi determină pe unii oameni să facă următorii paşi în relaţie, fără să privească în mod obiectiv şansele pe care le au. Sărind peste etape, veţi face totul haotic şi impulsiv, în loc să vă daţi ocazia să vă cunoaşteţi mai bine.

Fiți curioși să știți ce îi place, ce nu îi place, ce planuri de viitor are, ce poveste de viață are, care îi sunt prietenii, ce valori esențiale are, după ce principii se ghidează. Petreceți mai mult timp ca să vă cunoașteți înainte să decideți planuri împreună. Credeți în potențialul de evoluție al partenerului dar nu vă amăgiți. Nu iubiți cu promisiunea că se va schimba, s-ar putea să fiți dezamăgiți. Deschideți bine ochii și vedeți exact ce se vede, nu ce vă imaginați. Prețuiți mai mult realitatea decât iluzia și visarea. Puteți apoi visa împreună pornind de la calități pe care le aveți în realitate.

Găsiţi un echilibru şi urmaţi-vă nu numai sentimentele, ci şi raţiunea. Alegeți responsabil partenerul care să vă prețuiască, să vă respecte și alături de care să puteţi construi ceva.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5