Cu sexul nu este de joacă. Folosiţi prezervativul în orice situaţie

preyervativ.jpg

sexul joacă folosiţi prezervativul în orice situaţie
Atunci când îţi place cineva şi vrei să faci sex, rişti să contactezi o boală cu transmitere sexuală, dacă o faci neprotejat
foto: 123RF

Noul tău partener este atât de sexy, se comportă minunat cu tine, iar momentul intim este atât de încins încât parcă nici nu mai vrei să-i spui să-şi pună un prezervativ. Nu face greşeala asta, prezervativele vă protejează de sarcini nedorite, dar şi de cele mai multe boli cu transmitere sexuală.

Atunci când îţi place cineva şi vrei să faci sex, rişti să contactezi o boală cu transmitere sexuală, dacă o faci neprotejat. Nu contează cât de atractivă sau drăguţă este acea persoană pe care abia ai cunoscut-o.

Bolile nu fac diferenţa între lucruri de acest gen; oricine poate lua o BTS. Este la fel de posibil să se întâmple prima dată când faci sex sau a mia oară. Statistic, se pare, că tinerii sunt mai predispuşi la infecţii decât cei în vârstă.

Persoana nouă din viaţa ta se va întreba, de asemenea, de şansele ei de a lua o boală cu transmitere sexuală de la tine. Deci, nu ai de ce să eziţi să discuţi acest subiect înainte de a face sex. Încearcă să afli istoria sexuală a posibilului tău partener. Sau dacă a fost inactiv din punct de vedere sexual o perioadă de timp, prima regulă care nu trebuie sub nicio formă încălcată este să foloseşti prezervativul.

Insistă ca partenerul tău să folosească prezervativ. Un bărbat raţional va vrea oricum să folosească prezervativ pentru propria-i protecţie. Dacă refuză, nu face sex cu el.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • mare riscul ramane gravida primul act sexual neprotejat

  O femeie poate rămâne însărcinată după un raport sexual neprotejat, chiar dacă se află la prima sa experienţă intimă. De aceea, nu trebuie să te laşi prinsă în capcana celor care te îndeamnă să faci dragoste neprotejat fără nicio grijă, pentru simplu motiv că lor nu li s-a întâmplat nimic prima dată. Este suficient să faci sex neprotejat o singură dată, pentru a putea rămâne însărcinată.

 • Sfaturi de igienă intimă corectă la bărbaţi

  Câteodată, să păstrezi curăţenia şi sănătatea zonei genitale e mai complicat decât pare. Iar igiena intimă după sex ar trebui să fie la fel ca spălatul pe dinţi în fiecare dimineaţă. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să sari peste acest pas dacă vrei să fii ferit de tot felul de infecţii.

 • el o ignora pe ea

  Sunt sigură că nu o dată ai întâlnit un bărbat care părea interesat, atras, încântat de tine, îşi dorea să vă vedeţi zilnic, iar apoi, fără niciun avertisment, are loc o schimbare de atitudine şi începe să te ignore. Iată câteva explicații care te ajută să privești situația mai lucid.

 • îmbrace o femeie în intimitate pentru a-şi înnebuni partenerul

  Unele femei cred că reprezentanţii sexului puternic pentru a se excita au nevoie doar să le vadă dezbrăcate. Însă studiile în domeniu au demonstrat că lenjeria pe care acestea o poartă în momentele intime le poate stârni bărbaţilor apetitul erotic. Iată ce trebuie să facă o femeie în pat şi cu ce ar trebui să se îmbrace pentru a-şi înnebuni partenerul.