Cu bolile venerice nu e de glumit. Dacă nu le tratezi la timp, te poţi trezi cu tot felul de complicaţii

tram.jpg

Cu bolile venerice nu e de glumit
Cu bolile venerice nu e de glumit
foto: 123RF

Persoanele care au contacte sexuale regulate şi neprotejate, eventual cu mai mulţi parteneri, sunt expuse diverselor boli cu transmitere sexuală. Unele dintre ele sunt uşor de vindecat, altele au nevoie de tratamente complexe. E important ca, la apariţia primelor simptome, persoana afectată să îşi informeze partenerul şi să îşi programeze un consult medical.

Cu bolile cu transmitere sexuală nu este de glumit. Pe lângă faptul că și partenerul poate fi infectat, tu te poți trezi cu complicații severe dacă nu le tratezi la timp.

Iată ce se poate întâmpla dacă nu tratezi o boală cu transmitere sexuală

În cazul în care aștepți prea mult timp să tratezi o boală cu transmitere sexuală, aceasta se poate croniciza, ori tratamentul acesteia va deveni foarte dificil și va reveni mult mai ușor. De asemenea, netratarea unor infecții vaginale, destul de simple și ușor tratabile, poate duce la boala inflamatorie pelvină, ceea ce înseamnă inflamarea organelor reproducătoare în cazul femeilor și poate include infecția trompelor uterine, al stratului superficial al uterului sau a ovarelor. Printre cele mai grave lucruri care se pot întâmpla din cauza netratării unei boli cu transmitere sexuală este infertilitatea.
 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1