Critica, duşmanul relaţiilor de cuplu. Fii mai înţelegătoare cu partenerul de viaţă

vcb.jpg

Critica duşmanul relaţiilor de cuplu
Pentru a evita singurătatea în doi, în relaţie, fii mai puţin critică la adresa partenerului de viaţă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

O relaţie de cuplu poate fi distrusă rapid de criticile repetate pe care şi le aduc partenerii. Critica este considerată dușmanul cel mai mare al relațiilor de cuplu. Dacă atragem atenția asupra unui lucru care ne deranjează, acesta se referă la un comportament specific. Critica, însă, atacă personalitatea și caracterul partenerului de viaţă.

Dar de ce avem obiceiul de a critica cel mai des trăsăturile care au fost atractive la începutul relației? De exemplu, dacă partenerul tău are o personalitate foarte hotărâtă și dominantă, poate că te-ai îndrăgostit de el sau ea fiindcă asta nu te caracterizează. Totul funcționează bine, atât timp cât obiectivele și dorințele voastre sunt aliniate, fiindcă împreună puteți realiza multe lucruri.

Conflictele încep abia în momentul în care există obiective diferite și începeți să luptați care dintre voi să preia conducerea. În aceste situații determinarea și încrederea de sine a partenerului, trăsături frumoase la început, pot fi percepute mai degrabă ca impolitețe și insensibilitate pentru celălalt.

Pentru a evita singurătatea în doi, în relaţie, fii mai puţin critic la adresa partenerului de viaţă. Pentru a evita critica, poți alege să înțelegi personalitatea partenerului și să te concentrezi pe calitățile lui, în loc de slăbiciunile acestuia.

Loading...

Citește și

 • Există bărbaţi care au organul sexual curbat

  Dacă ai observat că partenerul tău de viaţă are organul sexual curbat nu ar trebui neapărat să te îngrijoreze, nu este nimic anormal ca un bărbat să aibă penisul curbat. După cum spun specialiştii în domeniu, chiar există anumite avantaje pe care le conferă această formă a lui.

 • Nu lăsaţi stresul şubrezească relaţia

  Stresul pare să afecteze din ce în ce mai multe persoane şi, din păcate, nu ocoleşte nici viaţa de cuplu. Vedem în jurul nostru familii în care unul sau amândoi partenerii suferă de stres într-o formă mai mult sau mai puţin gravă, dar care afectează bunul mers al relaţiei.

 • Iată cum poţi să îţi dai seama că ai o problemă de natură sexuală

  Deşi suntem tentaţi să credem că doar bărbaţii întâmpină probleme de natură intimă, nici femeile nu sunt ocolite de greutăţi în ceea ce priveşte viaţa lor sexuală. Ştim că e vorba despre neregularităţi în viaţa sexuală atunci când în ecuaţia relaţiilor intime apar ejacularea precoce sau cea absentă, șanse minime de a obţine o erecţie sau de a menţine erecția pentru o perioadă necesară întreţinerii de relaţii sexuale, dar şi absenţa unei lubrifieri vaginale, dureri constante în momentele de intimitate şi imposibilitatea relaxării corporale pentru a permite un raport sexual. Lor li se adaugă probleme de libido, adică lipsa dorinţei de a face sex .

 • faci niciodată cuplu vrei iubitul rămână lângă tine

  O relaţie de durată se bazează pe respect, încredere reciprocă şi pe acceptarea faptului că fiecare partener are dreptul la propria intimitate. Încearcă pe cât posibil să nu intri cu forţa în intimitatea iubitului tău, decât în momentul în care el îţi oferă ocazia să faci asta. Fiecare dintre voi are propria individualitate şi acest lucru trebuie înţeles şi acceptat ca fiind ceva normal, fără să genereze un conflict.