Critica constantă, o formă de abuz. Soluția este să ieși cât mai repede din relație

stop.jpg

stop
Persoanele abuzive din punct de vedere emoţional aleg să-şi critice partenerul de fiecare dată când au ocazia.
foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Abuzul emoţional este una din cele mai comune forme de abuz. Deşi este o experienţă dureroasă, multe reprezentante ale sexului frumos rămân în cuplu neconştientizând modul în care sunt afectate.

Critica constantă, o formă de abuz emoţional

Persoanele abuzive din punct de vedere emoţional aleg să-şi critice partenerul de fiecare dată când au ocazia. Fie că este vorba de garderobă, luarea în greutate sau ultimele postări pe internet, toate acestea duc la pierderea încrederii în sine. Uneori, aceste persoane, nici nu  își dau seama cât de prost te fac să te simți, iar alteori nici măcar nu le pasă. Pentru că, atâta timp cât te critică pe tine și subliniază neajunsurile tale, ele se simt superioare.

Aici se încadrează iubiții care atrag constant atenția că nu te-ai îmbrăcat bine, că te-ai îngrășat sau că ești prea grasă, cei care îți spun că nu ai un corp tonifiat și ar trebui să te duci mai des la sală, cei care te compară cu alte femei și care, în nenumărate ocazii îți neglijează sentimentele. Un astfel de iubit te va complexa și se va folosi de vulnerabilitățile tale pentru a te manipula.

 Soluția este să ieși cât mai repede din relație, înainte ca stima ta de sine să fie serios afectată. Meriți pe cineva care te apreciază exact așa cum ești și nu ai ce căuta lângă cineva care vrea să te convingă că nu ești suficient de bună.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1