Controlul într-o relaţie. Partenerul va suferi şi nu va fi singurul

contr.jpg

Controlul într-o relaţie
Relaţiile de dragoste nu ar trebui să însemne controlul unei alte persoane
foto: 123RF

Relaţiile de dragoste nu ar trebui să însemne controlul unei alte persoane, ci, dimpotrivă, ar trebui să însemne libertatea completă şi respectarea deciziilor partenerului. Fiecare persoană are nevoi unice, iar cele mai bune relaţii sunt cele în care partenerii îşi îndeplinesc cele mai importante nevoi în mod reciproc.

Dorinţa de a-ţi controla partenerul de viaţă este înrădăcinată în frică şi în nesiguranţă. O astfel de atitudine are legătură mai mult cu cel care îşi doreşte controlul, şi nu cu partenerul de cuplu. Când apare controlul într-o relaţie, frica începe să iasă la suprafaţă. Poate fi vorba de teama de viitor, de abandon, teama că vei fi văzută ca o parteneră nepotrivită.

Dacă nu îţi controlezi propriile insecurităţi, partenerul va suferi şi nu va fi singurul. Dacă te surprinzi spunând constant „Nu face asta”, „Opreşte-te, nu mai face asta.”, ai putea fi o persoană care tinde să îşi controleze partenerul.

Nu uita că el nu este o marionetă căreia îi poţi controla gesturile, gândurile, dorinţele. Nu este proprietatea ta, aşa cum nici tu nu eşti proprietatea lui.

 

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Nevoile sexuale ale femeilor sunt uşor de satisfăcut

  Nevoile sexuale ale femeilor sunt ușor de satisfăcut, asta dacă știi cum este ca persoană și cunoști exact ce-i face plăcere și ce nu. Există nenumărate studii şi păreri avizate despre cât de puţin le cunosc bărbaţii pe femei când vine vorba despre sex. Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic cred că femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, bărbaţi capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

 • Cum arată pentru bărbaţi şi pentru femei o partidă foarte bună de sex

  Ce înseamnă să ai parte de o partidă foarte bună de sex? Cum arată pentru bărbaţi şi pentru femei o partidă foarte bună de sex?

 • De ce este benefic ca partenerii să-și împărtășească așa-numitele fantezii erotice

  Specialiştii în materie de sex consideră că este benefic, într-o relație, ca partenerii să-și împărtășească așa-numitele fantezii erotice. Acest demers nu este neapărat necesar când cei doi au început de curând să întrețină relații sexuale, dar va fi cu atât mai util pe măsură ce relația evoluează, iar aceștia își doresc să se simtă mereu bine împreună.

 • Factori care pot duce la scăderea calităţii relaţiei sexuale

  Scăderea apetitului sexual poate fi cauzată de o mulţime de factori, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Cu timpul, problemele financiare, apariția unui copil, tabieturile sau orice alt lucru pe care îl trăiește un cuplu contribuie la scăderea calității relației sexuale. Însă frustrările nu se acumulează din cauza factorilor externi, ci din contră, din cauza partenerilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1