Consecinţele dezastruoase ale minciunii în relaţia de cuplu

minciuna.jpg

Consecinţele dezastruoase ale minciunii în relaţia de cuplu
Cel mai mare risc pe care ţi-l asumi atunci când minţi, este acela de a fisura relaţia, de a pierde încrederea partenerului şi totodată, chiar şi pe el.
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

În cuplu se pot întâmpla tot felul de lucruri care să ducă, cu timpul, la ruperea relaţiei. Unul dintre aceste lucruri este minciuna. Iar minciuna duce, cum bine ştiţi, la falsitate şi la o personalitate dublă.

Cu toate acestea, mulţi dintre noi îşi doresc o relaţie completă, sinceră şi corectă. Îţi doreşti să fii onestă cu partenerul tău şi vrei să ştii exact unde se află relaţia ta în raport cu aspiraţiile şi planurile tale. Pentru ca acest lucru să fie posibil, minciuna nu trebuie să îşi facă loc în cuplu.

Fiind minţită sau minţind tu însăţi constant, vei avea o impresie falsă asupra relaţiei tale şi a felului în care eşti percepută nu doar de partener ci şi de întreaga societate. Mai mult decât atât, nu vei înţelege niciodată cine eşti cu adevărat ca om în raport cu cei din jurul tău şi nu vei ştii niciodată ce îţi doreşti cu adevărat.

Cel mai mare risc pe care ţi-l asumi atunci când minţi, este acela de a fisura relaţia, de a pierde încrederea partenerului şi totodată, chiar şi pe el. Nu este nimic mai dureros decât să te simţi trădat sau dezamăgit de cineva drag, cu care ai avut o relaţie în care ai investit dragoste şi încredere.

Loading...

Citește și

 • Iubitul controlează prea mult nu rămâne relaţie

  Partenerul tău îţi controlează aproape fiecare mişcare? Ai ajuns să te îmbraci, să te comporţi şi să faci mai mult ce vrea el decât ceea ce îţi doreşti? Atunci, este evident că te afli într-o relaţie care poate să devină insuportabilă în momentul în care nu îl vei mai asculta.

 • Impacarea cu fostul partener

  Atunci când îţi doreşti să te împaci cu fostul partener, trebuie să iei totul treptat. La prima vedere pare dificil de realizat, însă timpul le rezolvă pe toate. Într-adevăr, divortul nu este o experienţă frumoasă a vieţii, în special dacă desparţirea a fost una dificila. Nu iti pierde speranta. Gândeşte-te că multe cupluri s-au împăcat după o căsnicie eşuată, iar relatia lor a mers mult mai bine decat inainte.

 • motive suficiente evita certurile cuplu

  Dezamăgirile din relaţia de cuplu pot fi uşor de suportat dacă partenerii încearcă să se apropie mai mult unul de celălalt. Iar sexul nu este singurul contact fizic care reduce stresul şi îmbunătăţeşte starea generală a oamenilor.

 • E bine sau nu partenerul să îţi fie coleg de serviciu?

  Este, cu siguranţă, destul de dificil să menţii o astfel de relaţie. Dacă aveţi neînţelegeri la serviciu legate de o anumită problemă, există şanse mari ca discuţiile în contradictoriu să se mute în intimitatea căminului vostru.