Concentrarea pe performanţă şi nu pe plăcere, calea sigură către problemele sexuale

superda_.jpg

Concentrarea pe performanţă şi nu pe plăcere, calea sigură către problemele sexuale
Sexualitatea este despre intimitate şi plăcere, nu presiune şi performanţă
foto: 123RF

A-ţi dori să oferi plăcere partenerului şi a răspunde nevoilor lui sexuale este un semn de sănătate sexuală, într-o relaţie bazată pe reciprocitate şi respect pentru nevoile fiecăruia. Concentrarea pe performanţă şi nu pe plăcere este calea cea mai profundă către problemele sexuale ale bărbatului.

Este o problemă a cuplului, o problemă de încredere în partener şi ambii contribuie la excitarea celuilalt, la menţinerea dorinţei sexuale şi a satisfacţiei. Când critici, respingi, eviţi, atunci îţi răneşti partenerul şi durerea menţine şi amplifică problemele sexuale. Când sexul devine o sursă de frustrare, furie, anxietate, nesiguranţă în loc să fie o sursă de plăcere, erotism, satisfacţie, atunci ambii parteneri au nevoie de ajutor pentru a-şi recăpăta vitalitatea, siguranţa. Anxietatea sexuală şi evitarea sunt stigmatizate, pentru că sexualitatea este privită ca o măsură a sexualităţii.

În realitate, bărbatul şi femeia au nevoie să aibă o viaţă sexuală bună, satisfăcătoare, cu aşteptări realiste. Asta înseamnă ca uneori veţi avea sex mediocru sau că unul dintre voi va fi nesatisfăcut sexual.

Sexualitatea este despre intimitate şi plăcere, nu presiune şi performanţă. Bărbatul are nevoie să înveţe să valorizeze intimitatea şi implicarea partenerei, să ceară şi să ofere, să primească şi să dea. Sexul este despre emoţii, sentimentul de siguranţă, securitate, linişte, stimulare, provocare în relaţia cu partenera.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Ce se întâmplă cu intimitatea între doi parteneri pe măsură ce înaintează în vârstă

  Intimitatea şi sexualitatea evoluează şi suferă transformări de-a lungul vieţii, cu atât mai mult la vârsta a treia când intervin factori de natură fizică şi psihică diferiţi faţă de celelalte vârste. În această perioadă activitatea intimă poate deveni o provocare.

 • care sunt cele mai frecvente cauze care duc la destrămarea relaţiilor de cuplu

  Din nefericire, iubirea nu este suficientă pentru a salva un cuplu de la despărţire. Iar motivele pentru care oamenii ajung să se separe sunt dintre cele mai diverse . Iată care sunt cele mai frecvente cauze care duc la destrămarea relaţiilor de cuplu.

 • Compatibilitatea sexuală este suficientă pentru reuşita unei relaţii

  Sexul reprezintă un aspect important al unei relaţii, însă nu va face ca relaţia să dureze o veşnicie, întrucât există şi alte aspecte ale vieţii, în afara dormitorului cu care trebuie să vă confruntaţi. Puteţi să purtaţi o conversaţie inteligentă în afara patului conjugal? Puteţi să vă bazaţi unul pe celălalt? Comunicaţi onest?

 • De ce unora nu le place poziţia 69

  Poziția 69 este considerată una dintre cele mai erotice ipostaze de făcut dragoste și presupune ca ambii parteneri să fie satisfăcuți oral. Este actul sexual suprem: tu-mi produci plăcere, eu îţi produc plăcere. Însă, poziţia 69 nu este agreată de toată lumea. Iată de ce:

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1