Comunicarea, un prim pas în sudarea relaţiilor de cuplu

comu.jpg

Comunicarea, un prim pas în sudarea relaţiilor de cuplu
Pentru a ne conecta cu persoana de lângă noi, pentru a o înţelege şi a cultiva intimitatea, comunicarea este un prim pas
foto: Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Comunicarea presupune schimbul de idei și informații între persoane iar pentru ca aceasta să fie eficientă este importantă și înțelegerea din partea interlocutorului a lucrurilor transmise.

Într-adevăr, cei care recomandă comuniarea ca soluţie în întărirea relaţiilor de cuplu, au dreptatea lor. Pentru a ne conecta cu persoana de lângă noi, pentru a o înţelege şi a cultiva intimitatea, comunicarea este un prim pas.

Putem programa discuţii cu partenerul, atunci când în vâltoarea cotidiană simţim că ne pierdem sau când pur şi simplu vrem să ne apropiem mai mult. Putem transforma conversaţia în artă, învăţând să vorbim despre propriile emoţii. Este un demers dificil, pentru mulţi dintre noi, atunci când nu înţelegem exact ce se petrece tocmai înăuntrul nostru. Uneori, a verbaliza felul în care ne simţim e aproape imposibil, putem comunica însă partenerului de viaţă acest lucru.

Realizând acest pas, ne vom asigura că tăcerea noastră, atunci când apare, nu e interpretată ca lipsa interesului în relaţie sau evitarea subiectelor problematice, ci doar inabilitatea de a exprima în cuvinte ceea ce simţim.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1