Comunicarea menţine relaţiile. Orice problemă nediscutată pune un zid între parteneri

cdrt.jpg

Comunicarea menţine relaţiile
Orice problemă nediscutată pune un zid între parteneri
foto: 123RF

Comunicarea menține relațiile de dragoste puternice și sănătoase. Indiferent cât de intens este nivelul de afecțiune, atunci când cuplurile nu mai comunică, dragostea și pasiunea pe care au avut-o odată unul pentru altul dispar ca un fum.

Atunci când unele dintre cuvintele, faptele și alegerile partenerului nu se potrivesc cu ceea ce noi dorim, iar a pune pe masă conflictul ni se pare că este inutil, gândiți-vă că fiecare problemă nediscutată pune un zid între parteneri, un obstacol în calea comunicării în cuplu.

Pe termen lung, aceste ziduri vor determina partenerii să fie critici în mod agresiv unul cu altul și să fie în defensivă de fiecare dată când este deschis un subiect sensibil despre cuplu. Partenerul va concluziona în acest caz că sentimentele și gândurile sale nu sunt auzite sau că acestea chiar nu contează pentru partenerul de cuplu. Acest tipar de “ne-comunicare” se cronicizează într-o permanantă evitare a discuțiilor în cuplu, pe fondul temerilor, supărărilor și frustrărilor acumulate. Toate aceste lucruri pot să arunce o umbră serioasă de îndoială asupra viitorului relaţiei.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1