Comunicarea, esenţială pentru succesul oricărei relaţii. Nimeni nu are puterea de a citi ce este în mintea celuilalt

comuni.jpg

Comunicarea esenţială pentru succesul oricărei relaţii
Comunicarea este esenţială pentru succesul oricărei relaţii
foto: shutterstock
Citeste tot despre: 

Comunicarea este esenţială pentru succesul oricărei relaţii. Nimeni nu poate citi gândurile, nu te poţi aştepta ca partenerul să-ţi ghicească dorinţele şi nevoile. Dacă faci asta, vei avea parte doar de frustrare şi dezamăgire.

Multe dintre problemele sociale sau de cuplu apar atunci când credem cu tărie că avem puterea să citim gândurile celor din jur și astfel începem să facem presupuneri nefondate. Acesta este motivul pentru care începem să ne umplem mintea cu bănuieli și false credințe despre partenerul de viață, iar întreg procesul generează sentimente de stres și nesiguranță.

Pentru a putea fi fericiți într-o relație, e nevoie să învățăm că acele bănuieli nefondate pot fi spulberate foarte ușor prin comunicare. Nimeni nu are puterea de a citi ce este în mintea oamenilor, dar avem o putere și mai mare, și anume respectul pe care trebuie să-l avem pentru intimitatea celuilalt.

Cu toții avem dreptul la gânduri intime, pe care să le ţinem doar pentru noi. Când întrebi constant „La ce te gândești?” sau încerci în mintea ta să construiesti scenarii posibile, îl faci pe celălalt să se retragă din relație pentru a avea spațiu.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Modalitatea prin care îţi poţi salva viaţa sexuală după infidelitate

  Un act de infidelitate îţi poate da peste cap viaţa sexuală, dar dacă renunţi la sex, nu faci decât să îţi slăbeşti şi mai mult legătura cu persoana iubită. Implică-te și fă eforturi să îți refaci viața sexuală şi relaţia, dar nu te teme să faci totul în ritmul propriu. Poate că nu e uşor să ai din nou încredere în partenerul tău în dormitor, dar făcând paşi mici în direcţia corectă şi comunicând cât mai mult, vă puteţi ajuta relaţia să revină pe calea cea bună.

 • Dragostea evoluează în moduri diferite

  Nu există cuplu care să nu se confrunte, la un moment dat, cu greutăți. Din acest motiv, este esențial ca tu și partenerul tău să cooperați pentru a trece peste momentele dificile. Nu trebuie neapărat să fii „îndrăgostit nebunește” de cineva pentru a avea o căsnicie fericită. Dragostea adevărată necesită timp și efort. Aceasta are nevoie de multă îngrijire pentru a putea înflori.

 • Îţi este frică de intimitate sau abandon

  Pentru cei mai mulţi dintre noi frica de a rămâne singur este o realitate. Ne este teamă să fim respinşi sau abandonaţi. Chiar şi oamenii cei mai puternici au un grad de frică ridicat faţă de abandon. Suntem conştienţi că putem supravieţui, dar viaţa este mai frumoasă şi mai uşoară atunci când avem pe cineva lângă noi.

 • Sexul în timpul menstruaţiei

  Nu există niciun motiv medical pentru care femeile să îşi refuze partenerul de viaţă în această perioadă delicată a lunii. Poate doar unul ce ţine de propriile idei şi concepţii. Reprezentantele sexului frumos pot avea dorinţe sexuale şi în acest interval, uneori chiar mai accentuate decât de obicei. Mai mult pentru unele dintre ele menstruaţia este perioada în care libidoul atinge cote maxime.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1