Comunicarea în cuplu. Nu aveți cum să rezolvați o problemă dacă nu o discutați

com.jpg

Comunicarea în cuplu
O comunicare eficientă şi empatică vă va ajuta pe amândoi să aflaţi lucruri noi care v-ar face plăcere
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Atunci când sunteţi într-o relaţie este important să învăţaţi să comunicaţi despre ce nevoi aveţi. Să nu vă închipuiţi vreo secundă că partenerul de viaţă va veni pur şi simplu în întâmpinarea dorinţelor voastre, dacă nu vorbiţi niciodată despre asta. O comunicare eficientă şi empatică vă va ajuta pe amândoi să aflaţi lucruri noi care v-ar face plăcere.

Imaginează-ți că tu ai vrea să îi propui ceva nou, dar te abții pentru că nu vrei să se simtă jignit. În același timp, el e de părere că totul a devenit atât de plictisitor, dar nu îți spune nimic din aceleași rațiuni.

Nu aveți cum să rezolvați o problemă dacă nu o discutați. Dacă e ceva ce ți-ai dori sau ai nevoie, este firesc să transmiți partenerului tău și nu să anticipezi ceea ce crezi tu că ar răspunde.

Multe cupluri, spre exemplu, cred că problemele lor legate de sex vor dispărea sau vor rezolva de la sine. Din acest motiv, comunicarea ajută la creșterea intimității și ar trebui să fie mai importantă decâ rușinea.

 

Loading...

Citește și

 • Decizia de a evita contactele sexuale poate avea legătură cu o disfuncţionalitate genitală, dar poate fi pur şi simplu o alegere personală, radicală. Indiferent care este motivul, abstinenţa poate avea urmări asupra corpului, pe care trebuie să le ştii.

 • Cum poţi să interpretezi corect ce-ti transmite trupul ei în timpul sexului

  În majoritatea cazurilor, când relaţia este la început, partenera ta se sfieşte să îţi spună ce anume îi place în pat, sau poate că iubita ta este mai timidă, însă chiar dacă nu auzi de la ea vorbe care să îţi indice exact ce anume îi place sau nu, ce îşi doreşte şi când, trebuie să ştii că trupul ei îţi transmite semnale precise. Trebuie numai să fii atent la ele. O femeie îţi va indica, chiar şi fără să vrea, tot ce trebuie să faci pentru ca ea să se bucure de actul sexual şi să o satisfaci.

 • o persoana care nu se iubeste

  În fiecare zi, în fiecare moment, chiar dacă eşti sau nu într-o relaţie, trebuie să îţi manifeşti iubirea pentru tine, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce eşti. Nimeni nu îţi poate oferi acea iubire care să îţi bucure pe deplin sufletul dacă tu nu o faci.

 • De ce fug oamenii de relaţiile de lungă durată

  Valoarea unei relaţii sau căsnicii este pusă mereu în discuţie, pentru că de multe ori aceasta se încheie. Astfel mulţi oameni evită să se implice cu adevărat, pentru că nu are niciun rost de vreme ce mai devreme sau mai târziu se vor despărţii oricum.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1