Comunicarea chiar este esenţială într-un cuplu. Vei reuși să eviţi reproşurile în relaţia cu partenerul

rep.jpg

Comunicarea chiar este esenţială într-un cuplu
Evită să faci reproșuri și să îți verși frustrările, doar pentru că ești supărată
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Comunicarea e cheia relaţiei, ne spun specialiştii, iar noi am auzit de atâtea ori această propoziţie, încât avem tendinţa de a o lua drept un clişeu şi de a nu mai crede în valoarea ei. Nimic mai fals! Comunicarea chiar este esenţială într-un cuplu, iar faptul că foarte mulţi parteneri nu-şi mai fac deloc timp să comunice este elocvent pentru faptul că au relaţii aflate într-un punct de cotitură.

Găseşte-ţi timp ori de câte ori poţi pentru a sta de vorbă pe îndelete cu omul care îţi e alături şi învaţă să alternezi ascultarea cu transmiterea de gânduri şi emoţii. Vei vedea că după câteva sesiuni de acest fel că vei reuși să eviţi reproşurile în relaţia cu partenerul, iar acestea ușor, ușor, se vor împuţina.

Nu este greşit ca partenerii de cuplu să aibă păreri diferite şi să discute despre ele, uneori chiar mai aprins. Însă, încearcă să nu te mai lași doborâtă de orice detaliu minor, pentru că mintea ta va fi acaparată de tot felul de gânduri negative, care nu îți vor permite să te detașezi și să depășești momentul.

Soluțiile pentru rezolvarea unor neînțelegeri se găsesc împreună. Asigură-te că ești suficient de comunicativă cu partenerul tău și că el se poate baza pe cooperarea ta de fiecare dată când simte nevoia. Orice moment de nesiguranță sau nesinceritate poate declanșa o ceartă care să evolueze.

Sentimente ca vinovăția sau furia ies ușor la iveală, chiar dacă motivele nu sunt neapărat întemeiate. Evită să faci reproșuri și să îți verși frustrările, doar pentru că ești supărată. Gândește-te că acest comportament poate dăuna relației, iar cearta trebuie să fie o lecție pentru amândoi și să se încheie cu o împăcare.

Nu în ultimul rând, într-o relație este important ca fiecare să își recunoască vina. Această atitudine denotă maturitate și responsabilitate. În cazul în care ai greșit cu ceva, dar refuzi să îți asumi, partenerul își poate pierde răbdarea; astfel se poate declanșa un conflict pe care l-ai fi putut evita. Totodată, nu începe să împarți vina în stânga și în dreapta, pentru că nu vei rezolva nimic.

Conștientizează consecințele și încearcă să faci tot ce poți pentru a le repara. Nu te folosi de ceartă doar pentru a-l răni pe cel de lângă tine, ci privește-o ca pe o ocazie în care puteți să lămuriți câteva aspecte care vă deranjează. Scopul este să creșteți împreună și să vă dezvoltați relația cu fiecare zi ce trece.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5