Comportamentul care erodează în timp temelia oricărei relaţii de cuplu

increde.jpg

Comportamentul care erodează în timp temelia oricărei relaţii de cuplu
Nesiguranţa în relaţia de cuplu generează suspiciune, gelozie, control obsesiv, furie, anxietate
foto: 123RF

Faptul că ne simţim nesigure pe noi, că avem îndoieli în ceea ce priveşte capacitatea de a fi iubite şi sentimentul că nu ne putem ridica la nivelul standardelor societăţii, constituie o paletă de trăiri apăsătoare şi distructive atât pentru noi, cât şi pentru partenerii noştri de cuplu.

Chiar dacă ne îndrăgostim şi devenim foarte pasionale, avem probleme atât în dezvoltarea intimităţii în relaţia de cuplu, cât şi cu angajamentul de a rămâne alături de partenerii noştri de viaţă orice s-ar întâmpla. De regulă, avem un stil de ataşament evitant, de respingere a contactului fizic sau emoţional, iar acest fapt ne determină să acceptăm greu diferenţele între noi şi cei pe care-i iubim şi să construim relaţii de iubire satisfăcătoare pe termen lung.

Valorizăm excesiv părerile altora în ceea ce ne priveşte, ne facem tot timpul probleme că nu ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor lor, drept urmare avem o nevoie continuă de validare a sinelui şi de aprobare. Acest comportament erodează în timp temelia oricărei relaţii de cuplu.

Nu trebuie să ne bazăm pe faptul că la începutul relaţiei partenerul de viaţă este suportiv şi se grăbeşte să ne ofere asigurările cerute, pentru că la un moment dat o să se simtă frustrat şi obosit. Nesiguranţa în relaţia de cuplu generează suspiciune, gelozie, control obsesiv, furie, anxietate, frustrare şi nu de multe ori chiar abuz emoţional sau fizic.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Relaţia ta se deteriorează

  Pentru ca o poveste de iubire să funcționeze, este necesar ca partenerii să depună eforturi, să lupte neîncetat. Cu o astfel de atitudine, până și relațiile care se strică pot fi reparate.

 • Ce înseamnă refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii

  Când neînțelegerile sau nemulțumirile din cuplu sunt supuse interpretărilor rigide în termeni de „corect” sau „greșit” și urmează o discuție care pare interminabilă cu argumente logice despre cine are dreptate, atunci avem o problemă în cuplu. Iar dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează.

 • Ce să faci ca să nu ajungi la divorţ

  O relație presupune două persoane, unde fiecare are partea lui de responsabilitate, în ceea ce privește relația.Tendința de a da vina pe partener, spunând că e numai din cauza lui, că el a greșit și că el este cel care trebuie să se schimbe, atunci când intervine o situație problematică, duce de cele mai multe ori la o relație disfuncțională și în cele din urmă, la despărțire.

 • Suferi de mâncărimi şi iritaţii în zona intimă

  Vaginita bacteriană este una dintre cele mai comune afecţiuni cu care se confruntă orice femeie cel puţin o dată în viaţă. Această afecţiune este determinată de dezechilibrul florei vaginale. Un vagin sănătos este uşor acid, cu un PH cuprins între 3,8 şi 4,5. Aciditatea vaginului ajută la controlul bacteriilor şi oferă o protecţie naturală împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1