Comportamentul arogant poate strica relațiile de iubire

atonv.jpg

Comportamentul arogant poate strica relațiile de iubire
Comportamentul unui om arogant nu face decât să îndepărteze oamenii și să strice relațiile
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

O relație poate dura dacă are loc între persoane care au un nivel crescut al stimei de sine. Astfel de persoane relaționează și comunică mai ușor, se simt mereu în largul lor, nu se jenează să facă dezvăluiri despre ele. Desigur, este o deosebire între stima de sine și aroganță.

Un om arogant va ține pe ceilalți oameni cumva la distanță, iar în ceea ce privește persoana dragă, chiar și față de ea se va simți superior. Acest lucru va duce treptat la distrugerea relației. Atracția reciprocă dintre ei este redusă mult de această atitudine arogantă. Comportamentul unui om arogant nu face decât să îndepărteze oamenii și să strice relațiile.

De ce trebuie evitate persoanele arogante?

O persoană arogantă se crede superioară celorlalţi, îi subestimează şi nu va evita să arate într-o manieră obraznică acest lucru, este tupeistă, are o conduită agresivă, nu acceptă să i se spună că a greşit, are o mentalitate rigidă, acţiunile lor sunt sfidătoare şi impertinente, nu ţin seama de sentimentele celorlalţi. Aroganţa implică dorinţa de a domina, dar şi un fel de încredere excesivă în propriile abilităţi de a câştiga în mai toate circumstanţele fără să ţină seama de consecinţe. Nimănui nu îi place să fie în preajma unei persoane arogante. Prin comportamentul lor, lasă impresia că nu au nevoie de nimeni.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Cunoscută şi sub exprimarea „coitus interruptus“, metoda retragerii reprezintă una dintre cele mai vechi modalităţi de prevenire a unei sarcini nedorite. Metoda retragerii poate fi explicată, pe scurt, prin retragerea penisului din vagin înainte de ejaculare. Statisticile arată ca o mare parte dintre oameni consideră că această metodă de contracepţie este una sigură. Nu şi în cazul bolilor cu transmitere sexuală!

  • Când apare gelozia

    Deseori înţeleasă ca dovadă a iubirii, gelozia ajunge să provoace adevărate drame. Gelozia este un sentiment profund, foarte bine înrădăcinat şi dificil de modificat.

  • Când ne dăm seama că relaţia de cuplu trebuie încheiată

    Când lucrurile încep să nu mai meargă în căsnicie, este foarte importantă comunicarea, să vorbim deschis cu partenerul nostru despre ceea ce se întâmplă între noi.

  • Comunicarea în cuplu înseamnă mai mult decât a vorbi

    Comunicarea se referă la procesul de interschimbare a dorinţelor, nevoilor şi sentimentelor, cât şi a faptelor si opiniilor. Deseori, în cuplu, partenerii ajung să vorbească mai mult decât să comunice. Vorbesc despre problemele de la serviciu, îşi fac planuri comune de vacanţă, ies la masă, la film cu prietenii, dar uită să-şi comunice nevoile reale, care poate nu existau la începutul relaţiei pentru că apar o dată cu vârsta sau evoluţia personală a fiecăruia ori a cuplului.