Compatibilitatea erotică, rol crucial într-o relatie. Ce se întâmplă când ea nu există

compa.jpg

Compatibilitatea erotică, rol crucial într-o relatie
Cuplurile în care există compatibilitate sexuală sunt de obicei cele în care ambii parteneri sunt deschişi şi sinceri privind fanteziile lor sexuale
foto: 123RF

Cuplurile în care există compatibilitate sexuală sunt de obicei cele în care ambii parteneri sunt deschişi şi sinceri privind fanteziile lor sexuale, care comunică uşor cum şi ce le place. Ambii parteneri rezonează cu aceleaşi dorinţe erotice şi reuşesc să fructifice potenţialul erotic împreună. În cazul acestor cupluri pasiunea este mare şi activitatea sexuală nu este limitată de timp, spaţiu, prejudecăţi.

De ce este atât de importantă compatibilitatea sexuală în cuplu?

Atunci când există, ea poate duce la aprofundarea legăturii intre parteneri, la trăirea unor experienţe şi senzaţii noi, ce vor uni cuplul. O persoană activă şi împlinită erotic este o persoană sănătoasă, fericită, veselă. Un cuplu care poate comunica întim despre fantezii sexuale, poate comunica despre alte aspecte importante ale vieţii de cuplu, iar comunicarea stă la baza unui cuplu sănătos.

Ce se întâmplă când ea nu există?

Atunci când nu există compatibilitate sexuală, fie legătura dintre cei doi se erodează, mai devreme sau mai târziu, fie continuă, fără a include jocuri amoroase. De obicei, comunicarea în aceste cupluri este defectuoasă pentru că niciunul dintre parteneri nu îşi exprimă cu sinceritate emoţiile şi dorinţele, mai degrabă şi le reprimă. Sau lipsa de comunicare este înlocuită de certuri, reproşuri legate de viaţa de zi cu zi care ascund de fapt în profunzime frustrări şi neâmpliniri erotice dar care au fost atât de mult trecute cu vederea încât nici nu se mai ştie de existenţa lor.

Loading...

Citește și

 • Elementele pe care se bazează o relaţie trainică

  Elementele pe care se bazează o relaţie trainică sunt respectul, încrederea reciprocă, iubirea, loialitatea şi acceptarea faptului că fiecare partener are dreptul la propria intimitate. Aşadar, încearcă pe cât posibil să nu intri cu forţa în intimitatea iubitului tău, decât în momentul în care el îţi oferă ocazia să faci asta. Fiecare dintre voi are propria individualitate şi acest lucru trebuie înţeles şi acceptat ca fiind ceva normal, fără să genereze un conflict.

 • Într-o relaţie este chiar normal ca uneori să petreci timp departe de partener

  Este chiar normal ca într-o relaţie uneori să petreci timp departe de partener. Acest lucru nu înseamnă că nu îl mai iubești sau nu îți mai dorești să fii cu el, ci doar că simți nevoia să te deconectezi și să îți recapeți independența de care ai nevoie. Chiar și cele mai romantice persoane au nevoie de spațiu pentru a-și recăpăta energia.

 • De ce apar posesivitatea si gelozia

  În cazul în care partenerul a mai călcat strâmb în trecut, dar ai decis să-i mai acorzi o şansă si să continui relaţia, fie de dragul vremurilor bune, fie de dragul copiilor, gelozia şi posesivitatea pot apărea de teama de a nu fi rănită şi înşelată din nou. Însă, dacă partenerul a fost întotdeauna fidel şi totuşi te regăseşti chinuită de gândurile negative, cauzele pot avea rădăcini în experienţele trecute când ai suferit din cauza minciunii sau trădării.

 • Discuţiile despre activitatea intimă nu trebuie ignorate

  Cele mai multe reprezentante ale sexului frumos mărturisesc că îşi iubesc partenerul de viaţă, dar preferă să nu discute cu acesta despre aşteptările lor în ceea ce priveşte partida de sex. De ce? Dacă susţii că îţi iubeşti soţul, comunicarea dintre voi ar trebui să fie cu atât mai bună, iar viaţă sexuală la fel. Oare iubirea pe care o simţi faţă de partener nu înseamnă şi faptul că reuşeşti să comunici cu el foarte bine pe orice plan? Discuţiile despre activitatea intimă nu trebuie ignorate.