Cine a inventat numele poziţiei 69

pozitie.jpg

cine a inventat pozitia 69
Francezii au inventat termenul 69, sau soixante-neuf, în 1888
foto:123RF

Poziția 69 este considerată una dintre cele mai erotice ipostaze de făcut dragoste și presupune ca ambii parteneri să fie satisfăcuți oral. Este actul sexual suprem: tu-mi produci plăcere, eu îţi produc plăcere.

Francezii au inventat termenul 69, sau soixante-neuf, în 1888. Executarea lui corectă necesită totuşi un grad de abilitate şi un anumit nivel de concentrare. În cursul actului, capul fiecărui partener se află între coapsele celuilalt partener, iar limbile şi degetele lor acţionează simultan şi reciproc asupra centrilor plăcerii. Poziţia 69 poate fi realizată de un bărbat şi o femeie, de două femei sau de doi bărbaţi. Se numeşte „69” fiindcă cifra „6” este cifra „9” inversată şi aşa stau cei doi parteneri, inversaţi, unul faţă de celălalt.

pozitia_69_0.jpg

cine a inventat pozitia 69
Poziția 69 este considerată una dintre cele mai erotice ipostaze de făcut dragoste
foto: Click!

Poziţia 69 este considerată un act oral sofisticat şi foarte erotic, deoarece practic abundă de senzaţii. Simţiţi umezeala, gustul, aromele genitale, căldura corpului şi în acelaşi timp uşoara claustrofobie de a fi prins între coapsele celuilalt, care sporesc intens erotismul poziţiei. În plus, senzaţiile sunt realmente minunate!

O problemă asociată cu poziţia 69 este faptul că, în timp ce este scufundat în plăcere, unul dintre parteneri poate să uite că are şi el de ”lucrat” pe partea lui. Nu este uşor să te concentrezi să oferi plăcere sexuală de calitate, în timp ce primeşti tu însăţi. În timp ce corpul se contractă de extaz, mintea tinde într-adevăr să uite de sine. Chiar dacă ţelul suprem al poziţiei 69 se presupune a fi orgasmul simultan, poate că dintr-un punct de vedere mai practic ar fi bine să vă satisfaceţi pe rând.

Loading...
 
 

Citește și

 • vaselina nu se combina cu prezervativul

  Vaselina, lubrifiantul favorit al americanilor, duce la dezastru când este utilizată în scopuri sexuale. Aceasta se datorează faptului că se obţine din petrol, iar petrolul distruge latexul. Iar „distrugerea” înseamnă în cazul acesta roadere.

 • sex cuplu pozitii sexuale orgasm misionar

  Ți se întâmplă să te aventurezi într-o nouă partidă de sex, cu gândul că va fi una deosebită, dar la final ai senzația de déja-vu? Ca să nu cazi pradă rutinei pe plan intim, încearcă aceste poziții de sex.

 • trucuri sex cuplu partener afectiune

  Odată cu trecerea timpului, în multe cupluri se instalează rutina și este din ce în ce mai greu să găsești modalități de a-ți surprinde partenerul. Totuși, sunt câteva trucuri de care poți ține cont pentru a recondimenta viața sexuală.

 • Sperma este un snack cu putine calorii

  Atunci când vine vorba despre spermă, există multe nedumeriri. Domeniul este pe cât de banal, pe atât de necunoscut. Face parte din acea categorie de lucruri pe care nici nu le cunoşti, dar nici nu întrebi, de teamă să nu se afle că habar nu ai.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1