Cele mai multe femei evită conflictul cu persoana iubită. Iată de ce

c.jpg

Cele mai multe femei evită conflictul cu persoana iubită
Conflictul îți declanșează anxietatea
foto: 123RF

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cele mai multe femei, atunci când ajung la conflict cu persoana iubită, simt imediat nevoia să se retragă, să își ceară scuze, să fie de acord cu iubitul și să „calmeze spiritele'. În ciuda sentimentelor reale, a temei dezbătute sau efectelor pe termen lung ale acestei situații. Sub presiune, reacția este cea de compromis sau de a ascunde ceea ce simțim

Ba chiar zâmbim sau ne ascundem în spatele unui râs încărcat de nervozitate. După care stăm și ne gândim la situația creată. Explicația este destul de simplă: conflictul îți declanșează anxietatea, iar drept răspuns fie nu îți găsești cuvintele, fie simți panică, fie ajungi să te victimizezi.

Totuși, este bine să știi că abordarea corectă a conflictelor te ajută inclusiv la clădirea intimității în cuplu. Cu cât accepți mai repede că dezacordul este sănătos în cuplu, cu atât mai bine. Propune-ți să înveți să vorbești atunci când te confrunți cu un conflict sau un dezacord în cuplu.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Atitudini comportamente determină pe bărbaţi să pună capăt unei relaţii

  Orbite de dragoste, de multe ori femeile nu sunt conştiente de faptul că anumite atitudini şi comportamente pot împinge bărbatul de lângă ele să îşi ia tălpăşiţa şi să pună capăt unei relaţii care, în general, pare să fie sănătoasă şi normală.

 • De ce apar posesivitatea si gelozia

  În cazul în care partenerul a mai călcat strâmb în trecut, dar ai decis să-i mai acorzi o şansă si să continui relaţia, fie de dragul vremurilor bune, fie de dragul copiilor, gelozia şi posesivitatea pot apărea de teama de a nu fi rănită şi înşelată din nou. Însă, dacă partenerul a fost întotdeauna fidel şi totuşi te regăseşti chinuită de gândurile negative, cauzele pot avea rădăcini în experienţele trecute când ai suferit din cauza minciunii sau trădării.

 • Când sexul nu mai reprezintă o prioritate în relaţia de cuplu

  Sexul în relaţia de cuplu poate uneori să nu reprezinte o prioritate, atunci când conflictele, stresul şi aşteptările îşi pun amprenta pe dinamica cuplului. Dacă la început sexul este incitant, și partenerii îşi explorează sexualitatea, dorinţele și fanteziile sexuale creându-și astfel un anumit ritm în cuplu, pe parcursul relației apar factorii stresori şi libidoul partenerilor scade.

 • Viaţa intimă nu te mai mulţumeşte abordezi o discutie despre sex cu partenerul

  Sexul este foarte important într-o căsnicie, iar deteriorarea acestui act intim poate deveni o problemă, atunci când lucrurile încep să scârţâie. În momentul în care simţi că activitatea intimă nu te mai mulţumeşte, o discuţie sinceră cu partenerul este bine-venită.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5