Cele mai cunoscute mituri despre contracepţie

mituri_despre_contraceptie.jpg

Mituri despre contraceptie
O femeie poate rămâne însărcinată în fiecare lună, la ovulaţie

Există foarte mituri despre contracepţie, multe dintre fiind nu doar false, ci şi absurde.

O sarcină nedorită este coşmarul oricărei tinere care, deşi are relaţii intime, nu vrea copii. Până la urmă, singura metordă 100% de a nu rămâne însărcinată rămâne, de sute de ani... abstinenţa.

Iată care sunt cele mai cunoscute mituri despre contracepţie.

1. Mituri despre contracepţie - "Nu rămân însărcinată dacă el ejaculează în afara vaginului"

Printre cele mai cunoscute mituri despre contracepţie este cel legat de metoda "Coitus interruptus", care presupune retragerea partenerului din vagin, înainte de ejaculare. În realitate, un bărbat elimină lichid spermatic şi în timpul sexului, aşa că şansele să rămâi însărcinată sunt destul de mari.

2. Mituri despre contracepţie - "Nu rămân însărcinată când alăptez"

Este adevărat că femeile care alăptează nu au ovulaţie, dar acest lucru nu este o regulă.  Nu există nicio garanţie că nu vei rămâne însărcinată, aşa că ai grijă mare la acest aspect, dacă alăptezi.

3. Mituri despre contracepţie - "Nu am cum să rămân dacă nu am avut orgasm"

Sarcina unei femei nu are nicio legătură cu faptul că ea are sau nu orgasm. Ovulaţia, care are loc o dată pe lună, nu e influnţată de asta, deoarece sarcina apare atunci când spermatozoidul fecundează ovulul.

4. Mituri despre contracepţie - "Nu rămân gravidă dacă fac sex în picioare"

Deşi, pentru femeile bine informate, pare greu de crezut, există şi persoane care cred că poziţia sexuală influenţează fertilizarea. Mitul este complet neîntemeiat, deoarece, după ce bărbatul ejeculează, spermatozoizii migrează imediat prin canalul cervical. Iar asta se întâmplă indiferent de poziţie.

5. Mituri despre contracepţie - "La primul contact sexual din viaţa ei, o femeie nu rămâne gravidă"

Complet fals. O femeie poate rămâne gravidă în fiecare lună, când ovulul este fecundat de spermatozoid.

 

Loading...

Citește și

  • Megan Oakley tanara mama

    O tânără mamă din Marea Britanie, care a rămas însărcinată la numai 13 ani, imediat după ce și-a început viața sexuală, propune introducerea unui implant contraceptiv în brațul fetițelor, începând cu vârsta de zece ani, pentru a preveni sarcinile nedorite.

  • Metodele contraceptive moderne sunt cunoscute de majoritatea oamenilor: prezervativul, pilula de a doua zi, diafragma. Dar de-a lungul istoriei, oamenii au folosite tot felul de metode contraceptive ciudate. Iată opt dintre ele.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1