Cearta în limite normale, fără a exagera, face bine relaţiei de cuplu

cearta.jpg

Cearta în limite normale fără a exagera face bine relaţiei de cuplu
Cearta în limite normale, fără a exagera, face bine relaţiei de cuplu
foto: 123RF

Fiecare dintre noi cred că a auzit la un moment dat replica “noi nu ne certăm niciodată”. La primul contact cu această replică avem tendinţa de a ne întreba “Cum oare rezistă ei fără să se certe? Chiar totul este perfect în relaţia lor?

Ei bine nu este chiar aşa, cearta în limite normale, fără a exagera, face bine. Cearta ca şi conversaţie în care partenerii nu sunt de acord asupra unui lucru sau fapt este constructivă. Prin aceste conversaţii, uneori deloc plăcute, ceea ce îi ţine pe mulţi departe de “ceartă” îi şi ajută să descopere o altă latură a partenerului, o opinie sau preferinţă.

Cei care evită să poarte astfel de conversaţii, de fapt se ascund în spatele confortului pentru aşa zisa linişte din casă. A evita astfel de discuţii duce de multe ori către frustrare. O relaţie sănătoasă îţi oferă şi spaţiul disconfortului. În astfel de situaţii disconfortul este constructiv, el poate duce la soluţii, pentru că până la urmă de aceea purtăm aceste discuţii să spunem ce ne apasă pe suflet şi pentru a găsi o rezolvare împreună cu partenerul nostru.

 

 

Loading...

Citește și

  • Infidelitatea partenerului de viaţă o greşeală de iertat

    Majoritatea specialiştilor consideră că cine a înşelat o dată va repeta, cât de curând, aventura. Există şi excepţii, dar infidelitatea în antecendente reprezintă ea însăşi un semnal de alarmă cu privire la viitorul relaţiei alături de un partener infidel. În astfel de situaţii, experţii în relaţii de cuplu consideră că partenerul înşelat trebuie să fie cel care stabilişte regulile jocului: el decide limitele şi el este cel care hotărăşte dacă acceptă sau nu un astfel de comportament.

  • Pentru ca viaţa ta sexuală să rămână interesantă, trebuie să alternezi diverse partide de sex, care variază ca intensitate, durată şi scop, scrie Cosmo.

  • Disfuncțiile sexuale la femei neputinţa excitării în timpul actului intim

    Disfuncțiile sexuale la femei pot pe de-o parte influența în mod negativ stările fizice și psihice și, de pe altă parte, pot favoriza apariția unor tensiuni nedorite în cuplu. Reprezentantele sexului frumos pot suferi de o afecţiune care constă în neputința excitării în timpul actului intim.

  • De ce ajung femeile sa nu-şi mai dorească să facă sex

    În momentul în care bărbatul se concentrează doar pe satisfacerea propriilor plăceri sexuale, lăsându-şi partenera frustrată, undeva în apropierea unui orgasm neatins, n-ar trebui să se mire când ea îşi va pierde treptat interesul pentru sex.