Ce trebuie să ştiţi despre durata unei partide de sex

sex.jpg

Ce trebuie să ştiţi despre durata unei partide de sex
Durata medie a unei partide de sex diferă de la o persoană la alta, depinde de compatibilitatea sexuală a cuplului şi se modifică în timp chiar în cadrul aceluiaşi cuplu
foto: 123RF

Mereu au existat discuţii legate de timpul care trebuie acordat unei partide de sex pentru ca ambii parteneri să fie satisfăcuţi pe deplin. Însă durata normală a unui act intim depinde în mare măsură de fiecare cuplu în parte.

Fără nici un fel de îndoială durata medie a unei partide de sex diferă de la o persoană la alta, depinde de compatibilitatea sexuală a cuplului şi se modifică în timp chiar în cadrul aceluiaşi cuplu în funcţie de etapele de evoluţie ale relaţiei, de vârsta iubitului, de durata relaţiei, de disponibilitatea partenerilor. Durata medie a unei partide de sex variază și în funcţie de ce simt partenerii de cuplu în momentul respectiv, fiecare tip de sex are farmecul lui şi nu trebuie catalogat în funcţie de această măsurătoare temporală.

Nu vă raportaţi la o cifră

Este evident că ceea ce contează cu adevărat în timpul actului sexual este plăcerea pe care o simt partenerii și nu trebuie să vă raportați la cifre. Nu trebuie să preocupe pe nimeni care este durata unei partide de sex, ci să vă bucurați cât mai mult de senzațiile trăite în dormitor alături de persoana iubită.

Nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru nimeni

Probabil că de foarte multe ori, de-a lungul timpului, ați auzit expresia „am făcut sex toată noaptea cu iubita mea”, dar ăsta nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru nimeni fiindcă penetrarea propriu-zisă nu a avut loc până dimineaţa (dacă partenerii într-adevăr au stat treji până în zori). Trebuie luat în considerare faptul că în acest timp au avut loc diferite etape cum ar fi preludiul, jocurile sexuale şi diverse tipuri de sex, anal, vaginal şi oral.

Părerea specialiștilor

Contrar părerilor multora, nu ai nevoie de o noapte întreagă de sex pentru a te bucura de satisfacţia sexuală. Cercetătorii americani de la „Society for Sex Therapy and Research” au ajuns la concluzia că durata ideală a unui act sexual reuşit este între 3 şi 13 minute. Astfel, durata medie a unei partide de sex este undeva la mijloc, adică în jur de 7 minute.

Loading...
 
 

Citește și

 • şanse relaţie deschisă dureze

  Relaţia deschisă este una în care ambii parteneri au libertatea de a-şi da întâlnire şi cu alte persoane, chiar să întreţină şi relaţii sexuale. Pe de altă parte, această situaţie nu se potriveşte oricui şi cu atât mai puţin acelor persoane geloase şi posesive, care simt nevoia de stabilitate emoţională şi siguranţă.

 • problemă sexuală confruntă bărbaţii

  Anxietatea sau tracul de performanţă sexuală reprezintă principala problemă cu care se confruntă bărbaţii şi se manifestă prin nelinişte în momentul în care îţi doreşti să începi o activitate intimă. Acestă stare blochează cursul normal şi spontan al gândurilor şi simţurilor. Per total, când suferi de anxietate de performanţă sexuală, nu te poţi simţi în largul tău, în dormitor.

 • riscuri relatii online

  Un risc foarte mare în ceea ce priveşte relaţiile online este acela de a cădea pradă celor certaţi cu legea. Din acest motiv, nu trebuie să ai încredere în spusele unor persoane cunoscute pe internet.

 • prekudiu sex incendiar sex dus

  Există un mit potrivit căruia bărbaţii nu sunt înnebuniţi după preludiu şi doresc să treacă imediat la actul sexual. Acesta este fals, chiar dacă felul în care reprezentanţii sexului puternic îşi imaginează preludiul este puţin diferit de cel al femeilor. La bărbaţi nu contează atât de mult atmosfera, ci crearea momentului perfect.