Ce se ascunde în spatele dependenţei de sex

dependenta.jpg

ascunde spatele dependenţei de sex
Cele mai multe persoane dependente de sex sunt implicate într-o relaţie stabilă, însă continuă practicarea unui comportament sexual riscant
foto: 123RF

Dependenţa de sex implică un comportament impulsiv, nebunesc, cu aceleaşi reacţii şi impulsuri ca şi în cazul dependenţei de shopping, jocuri de noroc, mâncare, navigare pe Internet.

Persoana dependentă de sex, indiferent că este vorba despre femeie sau despre un bărbat, nu poate înceta să se gândească la sex şi chiar ajunge să îşi neglijeze atribuţiile socio-profesionale, fiind implicată în iluzii, vise sau activităţi sexuale. Comportamentul diferă, din moment ce o altă manifestare a dependenţei de sex este implicarea în comportamente sexuale riscante: orgii sexuale, sex în grup, sex ocazional, sexul cu o persoană necunoscută, sex în public, organizarea de petreceri sexuale.

Cele mai multe persoane dependente de sex sunt implicate într-o relaţie stabilă, însă continuă practicarea unui comportament sexual riscant, ignorând consecinţele asupra relaţiei stabile.

Majoritatea persoanelor dependente de sex nu simt o plăcere reală şi o experienţă emoţională puternică în timpul actului sexual, aşa cum se întâmplă în interiorul celor mai multe cupluri cu o dorinţă sexuală normală. Dependenţii de sex simt plăcere mai mult pentru că ştiu că fac sex, nu ca şi rezultat al plăcerii fizice.

 

Loading...

Citește și

  • masuri intampinati probleme sexuale

    Afecţiunile de natură sexuală sunt şi acum un subiect considerat tabu de cele mai multe persoane. Disfuncţiile erectile sunt principalele probleme cu care se confruntă bărbaţii, în special cei trecuţi de prima tinereţe. Aceştia refuză de multe ori medicaţia sau, şi mai grav, nu merg la medic, temându-se de un eventual eşec al propriei sexualităţi.

  • Cat de mult conteaza grosimea penisului

    Pentru bărbaţi ştim cât de importantă este lungimea şi grosimea penisului. Cei mai mulţi dintre ei îşi raportează "dotările" la cele văzute în filmele pentru adulţi, care sunt aproape întotdeauna peste medie. La întrebarea ”Cât de mult contează grosimea penisului?” doar femeile ne pot răspunde.

  • Aproape toţi bărbaţii spun că nu pot fi păcăliţi la capitolul orgasmul unei femei, că ştiu ei să citească toate semnele şi că, oricum, se pricep să mulţumească o femeie pe deplin. Dar, atenţie, femeile pot mima orgasmul. Cum? Îţi spune Ginger Devil, vedetă în filmele XXX.

  • Din 1990, până în prezent, rata femeilor căsătorite care își înșală soții a crescut cu 40%, în timp ce rata în rândul bărbaților a rămas aceeași, potrivit psihanalistei Esther Perel, citată de CNN.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1