Ce putem spune despre o viaţă sexuală activă în relaţia de cuplu?

da.jpg

Ce putem spune despre o viaţă sexuală activă în relaţia de cuplu
Sexul ne oferă acea rupere de presiunile vieţii de zi cu zi şi ne dă posibilitatea să trăim acele momente unice pe care le împărtăţim cu partenerii noştri
foto: 123RF

Majoritatea sexologilor, atunci când sunt întrebaţi cât de mult contează sexul într-o relaţie, te încurajează să-l faci cât mai des, pentru a creşte intimitatea în cuplu. Este total greşit să crezi că sexul nu contează foarte mult în relaţia de cuplu. Este un mit care în timp „erodează” intimitatea. Sexul ne oferă acea rupere de presiunile vieţii de zi cu zi şi ne dă posibilitatea să trăim acele momente unice pe care le împărtăţim cu partenerii noştri.

Ne dă senzaţii pe care nicio altă experienţă nu ni le poate crea. Ne apropie ca nimic altceva şi ne face de o vulnerabilitate nemaiîntâlnită, iar dacă ştim să profităm de aceste clipe, câştigul este uriaş. După un raport intim, creierele ambilor parteneri eliberează substanţe care îi fac să se simtă fericiţi şi, cel mai important, conectaţi şi îndrăgostiţi. Sexul regulat întăreşte relaţia. Nu este singurul lucru care face asta, dar este printre ele.

De cele mai multe ori, facem greşeala să uităm că principalul organ sexual este creierul şi credem că e pur şi simplu un act fizic, fără să ne gândim că şi atingerea, mângâierile şi orice alt gest prin care îi creăm confort psihic celuilalt pot fi văzute ca făcând parte dintr-o viaţă sexuală împlinită.

 

 

Loading...

Citește și

 • Bărbații și femeile au nevoi emoționale diferite

  Nevoia de afecțiune a unei femei este una dintre cele mai profunde necesități emoționale. Femeia pune accent foarte mare pe modul în care bărbatul îi vorbește, pe atingerile tandre, fiind mult mai sensibilă și sentimentală. Aceasta are nevoie de timp pentru a se pregăti emoțional și mental pentru actul sexual.

 • Bărbații își pierd apetitul sexual din numeroase motive

  Toată lumea crede că libidoul masculin este întotdeauna inepuizabil, însă acest lucru e greșit. Unul din cinci barbati are, de fapt, un apetit sexual scăzut. Virilitatea joacă un rol important în conceptul de bărbăție şi de aceea se spune că reprezentanţii sexului puternic au mereu chef să facă amor. Însă, acest lucru nu este adevărat și mulți bărbați își pierd apetitul sexual din numeroase motive, însă puțin sunt dispuși să vorbească despre asta.

 • Atitudinea pozitivă faţă de propriul corp extrem de importanta în intimitate

  Dacă nu te simţi confortabil cu imaginea trupului tău, lumina ar putea transforma partida de dragoste într-un fiasco. Fiind îngrijorat va fi imposibil să te bucuri de acţiune, iar în cazul femeilor să ajungă la orgasm.

 • Greşeala de neiertat pe care o fac bărbaţii în relaţia cu partenera

  Bărbaţii sunt la fel de predispuşi la greşeli într-o relaţie de cuplu ca şi femeile. Nu ar fi logic şi corect să spunem că doar consoartele noastre sunt vinovate de faptul că o relaţie nu mai funcţionează aşa cum ar trebui. O relaţie ca să reziste în timp are nevoie de trei lucruri: iubire, sprijin şi atenţie.