Ce poate distruge o relaţie de cuplu în timp?

poza_6.png

Ce poate distruge o relatie de cuplu în timp
o relaţie poate fi distrusă de nepotrivirea de caractere
foto: Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Ce poate distruge o relaţie de cuplu de-a lungul timpului? Fără îndoială, nepotrivirea drastică de caractere, de tresături de personalitate, preferinţe şi nevoi. De exemplu, dacă ambii parteneri de cuplu sunt excesiv de orgolioşi şi mândri, ei pot intra frecvent în diverse conflicte care nu pot fi soluţionate deoarece fiecare îşi susţine cu tărie şi mândrie propriul punct de vedere şi nimeni nu lasă de la el.

La fel, dacă de exemplu, un partener este extrovertit, foarte sociabil, în timp ce celălalt este introvertit şi închis în sine, aceasta aduce de la sine şi preferinţe drastic diferite în ceea ce priveşte activitatea în cuplu. Dacă unul dintre parteneri este axat pe valorile familiale şi construirea unei familii, în timp ce celălalt este concentrat pe valori profesionale şi dezvoltarea carierei, iarăşi vor apărea inevitabile şi frecvente conflicte.

Aceste conflicte cauzate de nepotrivirea de caracter pot fi diminuate sau chiar anihilate doar dacă ambii parteneri de viaţă sunt dispuşi să facă compromisuri, dacă îl acceptă pe celălalt cu personalitatea şi preferinţele sale şi dacă sunt dispuşi şă îşi modeleze propria personalitate aşa încât să se amortizeze cu cea a partenerului de cuplu. Dacă ambii în schimb sunt rezistenţi la schimbare şi nedispuşi să se adaptaze celuilalt şi să îşi amortizeze valorile, opiniile, idealurile şi preferinţele practice cu ale celuilalt, în timp, relaţia ajunge într-un impas greu, dacă nu imposibil de soluţionat.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Metoda pe care trebuie să o evitaţi atunci când vreţi să vă despărţiţi

  Când vine vorba despre ceva atât de dificil precum o despărțire, este destul de greu să faci lucrurile corect. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să încerci să fii respectuoasă și cinstită când faci acest pas, faţă de cel care ţi-a fost o bună perioadă de timp partener de viaţă.

 • Iată una dintre cele mai frecvente cauze ale distanţării dintre parteneri

  Lipsa comunicării este una dintre cele mai frecvente cauze ale distantării între partenerii de cuplu şi o cauză a multor despărţiri. Unii constată, de cele mai multe ori, la sfârşitul relaţiei că nu au comunicat niciodată cu adevărat cu partenerul lor.

 • Competiţia în cuplu

  În orice relaţie de cuplu este inevitabilă apariţia competiţiei, uneori cu efect constructiv, alteori cu efect distructiv, esenţial este să învăţaţi să o gestionaţi corespunzător pentru a nu vă distruge relaţia cu partenerul de viaţă. Principalele forme de competiţie în cuplu sunt: pentru putere, pentru prestigiu sau din orgoliu.

 • Simţi că iubitul tău are îndoieli în privinţa relaţiei voastre

  La un moment dat, cu toţii avem tendinţa de a dezvolta îndoieli asupra relației în care suntem implicaţi pe măsură ce devine tot mai serioasă. După primele luni ale unei relații, apare momentul în care adevărata muncă începe și ne întrebăm dacă suntem împreună cu persoana potrivită, dacă suntem gata să continuăm acest angajament și dacă vedem relația existând și într-un viitor îndepărtat.