Ce poate declanşa sentimentul de gelozie în relaţia de cuplu

incredere.jpg

Ce poate declanşa sentimentul de gelozie în relaţie de cuplu
Sentimentul de gelozie este declanşat de lipsa de încredere în sine şi de nesiguranţa relaţiei
foto: 123RF

Sentimentul de gelozie este declanşat de lipsa de încredere în sine şi de nesiguranţa relaţiei. Dacă ţi-e teamă că vei fi respinsă sau părăsită de cel de lângă tine, automat vei simţi nevoia să preiei controlul asupra situaţiei. În timp, însă, gelozia duce la dezvoltarea unui comportament agresiv faţă de partener, vrei să ştii tot timpul ce face, simţi nevoia să te caute din ce în ce mai des şi nu crezi că e potrivit să iasă doar cu prietenii lui.

În orice caz, nu trebuie să te subestimezi şi nici să arăţi asta faţă de iubitul tău. Când ai nelămuriri şi te cuprind emoţiile negative, încearcă să-ţi analizezi şi să-ţi clarifici trăirile interioare. De mare ajutor sunt şi discuţiile deschise cu bărbatul de lângă tine despre ceea ce te deranjează, ce accepţi sau nu în relaţie.

Posesivitatea şi controlul manifestat asupra celuilalt nu reprezintă nicicând o soluţie pentru a-l ţine aproape, ci poate fi o cale către insuccesul relaţiei. Până la urmă, o relaţie trebuie să se bazeze pe dragoste şi încredere, nicidecum pe sentimente de îndoială.

 

Loading...

Citește și