În ce mod vă poate afecta nesiguranţa relaţia de iubire?

ndfg.jpg

În ce mod nesiguranţa va poate afecta relaţia de iubire
Cei care au tendința să aibă comportamente de control asupra partenerului doresc în esență să nu se mai simtă atât de speriați de o anumita siuație
foto: 123RF

Nesiguranţa duce inevitabil la nevoia de control. Atunci când cineva are nevoia de a controla o situație, o persoană sau pe sine însuși, acest lucru se întâmplă pe fondul unei insecurități generate de acel context. Ceea ce se întâmplă este că persoana în cauză resimte o anxietate mai mare sau mai mică, o neliniște pe care încearcă să și-o stăpânească controlând exteriorul, nereușind să-și gestioneze altfel propria stare emoțională.

În cuplu, cei care au tendința să aibă comportamente de control asupra partenerului doresc în esență să nu se mai simtă atât de speriați de o anumita siuație. Presiunea resimțită din interior, poate ascunde convingeri disfuncționale, de genul: „dacă nu preiau controlul, ceva rău se va întâmpla”, „trebuie să fiu în permanență atentă” sau „nu pot avea încredere în partener, așa că trebuie să mă asigur în permanență”.

Ca efect secundar, partenerul se va simți îngrădit, sufocat sau poate chiar nedreptățit de privarea de doza de libertate sănătoasă de care are nevoie și poate răspunde la rândul său prin distanțare. De aici se pot naşte comportamente negative.

 

 

 

Loading...

Citește și

 • nu faceţi luaţi o pauză în relaţie

  O pauză în relaţie nu este sfârşitul lumii şi nu este echivalentă cu despărţirea, chiar dacă uneori se ajunge şi în acel punct. Dimpotrivă, este foarte posibil ca legătura voastră să fie şi mai strânsă după ce treceţi peste această provocare. Totul ţine de cum te foloseşti de timpul pe care aţi hotărât să îl petreceţi separat. În articolul de mai jos, aflaţi ce greşeli trebuie evitate atunci când alegeţi să luaţi o pauză în relaţie..

 • Motivele pentru care uneori nu reuşim să ne excităm atunci când vrem să facem sex

  Sexul constituie o componentă firească a vieții de zi cu zi și, mai mult, este o sursă importantă de plăcere. Dacă apetitul sexual al unei persoane lasă de dorit, această situaţie nu trebuie ignorată. Nimănui nu-i convine să aibă probleme în pat, dar aceste lucruri se mai întâmplă.

 • ce trebuie sa stie o femeie inainte de a face sex cu un barbat

  Cele mai multe femei nu știu care sunt aspectele de care ar trebui să țină cont în momentul în care le pică cu tronc un bărbat și își doresc să facă dragoste cu el. Iată ce trebuie să știe o femeie înainte de a face sex cu un bărbat!

 • prefera barbaţii sexul de dimineaţa

  Începutul zilei este momentul când bărbaţii au cea mai mare dorinţă de a face sex. Atunci organismul acestora secretă cea mai mare cantitate de testosteron. Deci, un factor important în sexualitatea masculină îl joacă acest hormon al plăcerii ce determină impulsurile “primitive” ale bărbaţilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1