În ce măsură sexul poate rezolva conflictele din relaţia de cuplu?

tensiune.jpg

măsură sexul poate rezolva problemele din relaţia de cuplu
Sexul poate fi soluţia multor probleme în cuplu, iar lipsa lui poate genera alte conflicte
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Atunci când conflictele, stresul şi aşteptările nerealiste îşi pun amprenta pe dinamica cuplului, sexul nu mai reprezintă o prioritate. Dacă la început activitatea intimă este incitantă, și partenerii îşi explorează sexualitatea, pe parcursul relației apar factorii stresori şi libidoul partenerilor scade.

Fie că vorbim despre probleme la serviciu, stres sau frustrări acumulate în timp, relaţia sexuală este prima care are de suferit. Partenerii se simt neacceptaţi, stima lor de sine scade iar asta conduce la imposibilitatea celor doi de a se apropia într-un mod intim.

Sexul este foarte important într-o relaţie şi reprezintă o manifestare a dorinţei faţă de partener. Implicit vorbim despre acceptarea lui din toate punctele de vedere cât și despre apropierea fizică şi emoţională. Pentru ca sexul să fie o experienţă nemaipomenită pentru partenerii unui cuplu, aceştia trebuie să ia în considerare mai multi factori: să creeze comfort şi siguranţă, să pregătească o atmosferă relaxantă, să îşi manifeste dorinţa sexuală, să atingă și să mângâie partenerul şi să comunice ceea ce îşi doresc. Dacă într-un conflict este importantă comunicarea verbală, când vine vorba de sex ne vom concentra pe comunicarea non-verbală.

Comunicarea non-verbală necesită atenţie, ascultare şi dorinţa de a creea o conexiune cu partenerul. Tăcerea este spaţiul în care cei doi îşi permit să evolueze, să fie acceptaţi şi să investească în dezvoltarea intimităţii. Fiecare gest contează înainte de sex însă conflictele nu reprezintă cel mai bun preludiu. De aceea, nu există o cale directă de la conflict la sex însă tăcerea reprezintă un pas important atât pentru reflexie personală cât şi pentru reclădirea intimităţii dintre cei doi.

Endorfinele eliberate, în timpul sexului, dau o senzaţie de bine şi ajută la creşterea stimei de sine. Pornind de la această premisă, conflictul anterior scade din importanță lăsând loc sentimentelor pozitive de după sex să îşi pună amprenta pe o discuţie mai calmă şi orientată spre soluţii. Trebuie să aveţi în vedere un lucru extrem de important. Resentimentele, critica, nemulţumirile nu îşi au loc într-o interacţiune, de aceea sexul contribuie ca un reglator de “tensiune” al cuplului. Sexul poate fi soluţia multor probleme în cuplu, iar lipsa lui poate genera alte conflicte.

Loading...
 
 

Citește și

  • Partenerii de cuplu au parte de o viață sexuală bună doar dacă știu să comunice între ei. Altfel, atât tu, cât și partenerului de viață puteți face greșeli care să vă afecteze viața de cuplu.

  • Lubrifianţii fac sexul mai plăcut decât iţi poţi imagina

    Lubrifierea este foarte importantă în timpul actului sexual. Lubrifianţii sunt de mai multe feluri şi pentru toate gusturile, preferinţele sau capriciile. Este chiar indicată folosirea lubrifianţilor pentru fiecare tip de sex în parte, indiferent că vorbim despre sex vaginal, anal, oral sau jucării erotice. Rolul lubrifianţilor este acela de a face frecarea mai uşoară, ajutând astfel la reducerea uzurii celor două suprafeţe. Pot fi folosiţi în egală măsură de femei şi de bărbaţi.

  • Modul prin care poţi construi loialitatea în relaţia ta

    Nimic nu poate aduce mai multă fericire în viață decât o relație cu adevărat frumoasă bazată pe înțelegere, apreciere, loialitate și dragoste.

  • Egoismul naște frustrări relație amoroasă

    Simţi că partenerul tău este cel important dintre voi doi, că el este cel care alege şi pentru tine, se ţine cont cel mai des de dorinţele lui şi pare să fie „răsfăţatul' relaţiei? Dacă se aplică şi în relaţia ta, este foarte posibil să fii în relaţie cu o persoană egoistă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1