Ce înseamnă şi cât de importantă este independenţa în cuplu

independe.jpg

Ce înseamnă cât de importantă este independenţa în cuplu
Independenţa se referă la existenţa unor graniţe între cei doi parteneri, la păstrarea individualităţii şi unicităţii fiecăruia
Citeste tot despre: 

Cele mai multe persoane consideră că independenţa în cuplu înseamnă răceală, distanţare faţă de partener sau luarea de decizii separate în ceea ce priveşte viaţa fiecăruia. De fapt, independenţa nu se referă la aceste lucruri, ci la existenţa unor graniţe între cei doi parteneri, la păstrarea individualităţii şi unicităţii fiecăruia.

Dacă ne aşteptăm să ne confundăm cu persoana de lângă noi sau ca ea să ne facă să ne simţim împlinite, înseamnă că nu ne suntem suficiente nouă însene.

Cu alte cuvinte, avem nevoie de prezenţa partenerului de cuplu în viaţa noastră, de iubire şi de a împărtăşi sentimentele, emoţiile şi momente plăcute sau dificile, însă nu este recomandabil să plasăm responsabilitatea fericirii noastre asupra persoanei de lângă noi.

De asemenea, ea ne poate ajuta şi ne poate susţine în ceea ce facem. Însă, dacă îl considerăm pe celălalt responsabil de propria fericire, el va resimţi o tensiune continuă, iar acest lucru duce adesea la nemulţumiri, frustrări, dezamăgire, plictiseală şi chiar nefericire

Loading...

Citește și

 • sex menstruatie sarcina orgasm riscuri

  Balonare, crampe, dureri, agitație, iritabilitate și mult sânge, ar putea fi descrierea corectă a simptomelor din timpul ciclului menstrual. Copleșită de toate astea, ai vrea mai degrabă să te bagi în pat, după ce iei un calmant, să dormi, nicidecum să faci sex.

 • cucereşti pe femeia pe care o placi fii romantic

  Când vine vorba despre romantism, cele mai multe reprezentante ale sexului frumos vor ca bărbaţii de lângă ele să fie cei mai buni la acest capitol. Îţi place o femeie şi vrei să o cucereşti? Oferirea unui buchet de flori fără vreo ocazie specială, deschisul uşii la restaurant sau maşină şi alte gesturi banale vor atrage, mai ales la început, atenţia unei doamne/domnişoare.

 • probleme care ne pot afecta viaţa sexuală

  Perioadele când unul dintre parteneri suferă de scăderea dorinţei sexuale sunt deseori frustrante şi afectează viaţa de cuplu. Libidoul este însă influenţat de o gamă largă de factori psihologici şi fiziologici. Iată care sunt cele mai frecvente probleme care ne afectează intimitatea.

 • de ce barbatii sunt parasiti de femei

  Când o femeie se simte neglijată şi neimportantă pentru bărbatul din viaţa ei, dorinţa de a fi în acea relaţie se stinge încet, încet. Acestea sunt şi cele mai cunoscute motive pentru care reprezentantele sexului frumos îi părăsesc pe bărbaţi, chiar dacă îi iubesc.