Ce înseamnă să-ţi accepţi partenerul aşa cum este?

fr.jpg

Ce înseamnă să-ţi accepţi partenerul aşa cum este
A-ți accepta partenerul așa cum este înseamnă a-l „îmbrățișa” cu totul
foto: 123RF

O relație este precum o floare, dacă nu o îngrijești, se ofilește și moare. Ai grijă de relația ta arătându-i partenerului tău cât de mult îl iubești într-o manieră care să fie eficientă din punct de vedere afectiv pentru el (există mai multe limbaje de iubire precum: cuvintele de încurajare, timpul acordat, cadourile, serviciile, mângâierile fizice) fiind atent la el, arătându-i apreciere, susținându-l, înțelegându-l, ascultându-l și acceptându-l.

A-ți accepta partenerul așa cum este nu înseamnă, însă, a accepta comportamente distructive, toxice, abuzive, nu înseamnă a-i susține dependențele sau a întreține alături de el jocuri patologice. În astfel de situații nu poți decât să-l îndrumi să caute ajutor, însă în niciun caz nu te sacrifici pentru el ori continui o relație de compromis din milă sau frică.

A-ți accepta partenerul așa cum este înseamnă a-l „îmbrățișa” cu totul și a-l primi în viața ta fiind conștient atât de punctele sale slabe cât și de punctele sale forte; a nu încerca să-l schimbi pentru a corespunde mai bine unui ideal din mintea ta sau pentru a-ți satisface mai bine nevoile tale egoiste. 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • coafuri, moda, zona intima, barbati

  Inimioară, fluturaş, săgeată, floare, triunghi, fulger, stea, iepuraşul Playboy și mustaţa lui Hitler. Sunt coafurile la modă pentru zona intimă. Saloanele de cosmetică au astfel de șabloane, iar clientele nu stau pe gânduri ca să le solicite.

 • Scapă de teama că nu eşti bună la pat

  Timiditatea în aşternut este cauzată de o temere pe care o au femeile în timpul sexului, aşa că doar luând taurul de coarne puteţi rezolva ceva. Decât să stai să oscilezi dacă să faci sau nu un anumit lucru, mai bine acţionezi direct şi vei vedea că, după, vei fi o femeie mult mai încrezătoare şi nu doar în dormitor.

 • Află nu ar trebui să faci imediat după o despărţire

  Mai devreme sau mai târziu, toată lumea trece printr-o despărţire. Indiferent de ce parte de afli, nu are cum să fie uşor, însă felul în care gestionezi situaţia te poate face să depăşeşti acest moment. Află ce nu ar trebui să faci imediat după ce te desparţi de persoana pe care ai iubit-o.

 • Nesiguranţa afişată ostentativ erodează chiar şi cele mai solide cupluri

  Indiferent cât de solidă pare a fi relaţia de cuplu, există anumite pericole ce planează asupra ei, pericole ce pot distruge o relaţie aparent indisolubilă. Teama de separare, de abandon, gelozia, agăţarea de partener, controlul exagerat, plângerile repetate, reproşurile, solicitarea permanentă a dovezilor de iubire, autovictimizarea, toate acestea sunt manifestări de nesiguranţă care apar atât la bărbaţi, cât şi la femei şi care pot pune în pericol relaţia dintre parteneri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1