Ce înseamnă să ai intimitate emoţională în cuplu?

emotie.jpg

Ce înseamnă să ai intimitate emoţională în cuplu
Să ai intimitate emoțională în cuplu înseamnă să ai încredere că poți discuta despre ceea ce simți
foto: 123RF

Pentru a putea obține intimitatea emoţională într-o relație de cuplu este necesar să existe apropiere între cei doi soţi. Aceasta se poate dezvolta atunci când între parteneri de viaţă există înțelegere, comunicare și acceptare. Când iubitul tău îți arată toate aceste lucruri, capeți încredere și în mod natural ajungi să te deschizi emoțional.

Să ai intimitate emoțio­nală în cuplu înseamnă să ai încredere că poți discuta despre ceea ce simți, indiferent că simți lucruri pozitive sau negative, să ai deschiderea de a-i împărtăși celuilalt ce se întâmplă cu tine la nivel emoțional, să ai curajul de a-ți comunica fricile și vulnerabilitățile și de a te arăta așa cum ești tu, în cel mai autentic mod.

A avea intimitate emoțională în cuplu presupune ca și tu, la rândul tău, să accepți trăiri­le celui de lângă tine fără să i le judeci, înțelegându-l ca mod de reacție și gândire, chiar dacă uneori îți este greu și poate tu, în locul lui, nu ai reacționa la fel. A fi intimă cu partenerul tău este la fel de important cu a-i da voie să își exprime emoțiile față de tine, rămânând alături de el când își arată fricile sau supărările. Sentimentul pe care îl obții atunci când vezi că celălalt răspunde nevoii tale de a te exprima liber în ceea ce privește emoțiile și nevoile emoționale, că nu ți le judecă și că este acolo pentru a te înțelege și susține, este ceea ce dă naștere intimității emoționale.
 

Loading...

Citește și

 • Ce poţi să faci pentru a menţine relaţia de cuplu vie şi dinamică

  Pentru a menţine o relaţie de cuplu vie şi dinamică este nevoie de o străduinţă de fier din partea ta. Când laşi garda jos, partenerul tău îşi pierde interesul faţă de tine, faţă de relaţie, faţă de tot ceea ce a clădit împreună cu tine. Iată ce poţi face pentru a nu ajunge în această situaţie.

 • De ce sexul de împăcare nu este întotdeauna benefic pentru o relaţie

  Atunci când sunteţi implicaţi într-o relaţie serioasă, şansele să vă certaţi sunt destul de mari. De multe ori, toate lacrimile şi ţipetele se transformă cu uşurinţă într-o partidă de sex cel puţin memorabilă. Poate că nu va repara problemele, dar este un mod bun de a vă reaminti că măcar vă potriviţi la ceva.

 • Doriţi să integraţi sexul oral în viaţa voastră intimă

  Nu cred că există persoană căreia să nu îi placă să i se facă sex oral. Această practică se presupune a fi una dintre cele mai plăcute feluri de manifestare a activităţii sexuale. Totuşi, unele persoane sunt private de această plăcere incredibilă din cauza multor motive. Partenerul lor poate fi timid, educaţia, complexele, dezgustul sau frica că nu ştiu ce trebuie făcut.

 • sex in timpul sarcinii

  Din fericire, sarcina nu constituie o perioadă în care să renunţaţi la sex. Dimpotrivă, abordează fiecare fază într-un mod pozitiv.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1