Ce înseamnă refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii?

dreptate.jpg

Ce înseamnă refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii
Refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii înseamnă să accepţi şi să admiţi faptul că nu ai întotdeauna dreptate
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Când neînțelegerile sau nemulțumirile din cuplu sunt supuse interpretărilor rigide în termeni de „corect” sau „greșit” și urmează o discuție care pare interminabilă cu argumente logice despre cine are dreptate, atunci avem o problemă în cuplu. Iar dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează.

Refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii înseamnă să accepţi şi să admiţi faptul că nu ai întotdeauna dreptate sau că şi celălalt poate avea dreptate, din punctul lui de vedere. Bineînţeles, nu totul este ori alb, ori negru; în anumite cazuri, există dovezi clare care demonstrează cine are dreptate, însă când este vorba de sentimente, trăiri, impresii şi alte lucruri subiective, nimeni nu-şi poate atribui dreptul de a avea dreptate deplină. Fiecare înţelegem, interpretăm, percepem, trăim şi gândim diferit.

Dragostea adevărată nu este aceea pe care ne-o arată fimele sau romanele. Dragostea adevărată nu înseamnă doar să-l/s-o doreşti pe cel/cea de lângă tine şi nici să-ţi doreşti ca acesta/aceasta să devină o copie a propriei tale persoane. Dragostea adevărată înseamnă a avea constant în minte întrebarea: „Ce pot să fac pentru a-i îmbunătăţi viaţa?” şi a face totul pentru binele şi fericirea celuilalt.

Loading...
 
 

Citește și

 • Dificultăţile de comunicare din cuplu pot să ducă la experienţe sexuale frustrante

  Dificultatea de a obţine sau a oferi satisfacţie sexuală poate să creeze tensiuni în relaţia de cuplu. Satisfacţia sau insatisfacţia sexuală scoate la suprafaţă şi dificultăţile de comunicare dintre parteneri. Plăcerea intimă nu este un act de voinţă. De aceea, actul sexual este o oglindă a felului în care cei doi comunică în cuplu.

 • Partenerul nu are chef de sex îngrijoreze acest aspect

  Sunt cupluri care nu se sincronizează, pur şi simplu, când vine vorba de sex. Asta înseamnă că unul dintre parteneri îşi doreşte relaţii intime, în timp ce celălalt vrea să doarmă mai mult sau să se uite la televizor. Acest lucru este valabil mai ales în căsniciile în care femeia este, să spunem, o persoană matinală, iar bărbatul preferă să facă dragoste doar seara. Nu este nimic în neregulă cu acest lucru pentru că poţi face un compromis.

 • Ce trebuie să ştiţi despre dorinţa sexuală a femeilor

  Cercetările arată că dorința sexuală a femeilor vine ca un răspuns la stimuli și nu este chiar spontană. Prin urmare, cheful de sex nu apare din senin, femeile răspund la indicii cu tentă sexuală și au nevoie de timp să își identifice cheful.

 • Odihna importantă afectează oboseala viaţa sexuală

  O viață sănătoasă nu poate fi înțeleasă fără un somn suficient de calitate. Lipsa somnului poate avea efecte devastatoare atât asupra corpului, cât şi asupra minţii unei persoane. Femeile, dar şi bărbaţii, care nu dorm suficient îşi pierd dorinţa sexuală, se simt mai iritabili sau sunt mai expuşi la depresie sau axietate şi nu au destulă energie pentru a se mai bucura de plăcerile vieţii în cuplu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1