Ce înseamnă o relaţie? Multe cupluri greşesc crezând că dragostea rezolvă orice problemă

iubire.jpg

Ce înseamnă o relaţie
O relaţie înseamnă mai mult decât iubire, pasiune şi timp petrecut împreună, o relaţie înseamnă încredere, devotement, respect, valori şi ţeluri comune, dar şi compromisuri
foto: 123RF

Într-o relaţie nu se poate doar să primeşti, trebuie şi să dai. Atunci când unul dintre parteneri începe să resimtă faptul că dă foarte mult şi primeşte prea puţin în schimb, este clar că relaţia este inegală.

O relaţie înseamnă mai mult decât iubire, pasiune şi timp petrecut împreună, o relaţie înseamnă încredere, devotement, respect, valori şi ţeluri comune, dar şi compromisuri. De fapt, nu există relaţie fără compromisuri, însă şi acestea au limitele lor. Dacă doar unul dintre parteneri lasă de la el sau ajunge să se compromită, atunci relaţia aceea nu va avea viitor. Este foarte important să se găsească un echilibru al relaţiei, fără a cădea în latura extremă şi a trăi din compromis în compromis.

Multe cupluri greşesc crezând că dragostea rezolvă orice problemă, iar dacă partenerul te iubeşte cu adevărat va face ce i se cere fără crâcnire. Oamenii au însă propria identitate şi propriile nevoi, iar angajarea într-o relaţie de cuplu nu înseamnă să renunţe pur şi simplu la toate acestea.

 

 

Loading...

Citește și

 • Când sexul nu mai reprezintă o prioritate în relaţia de cuplu

  Sexul în relaţia de cuplu poate uneori să nu reprezinte o prioritate, atunci când conflictele, stresul şi aşteptările îşi pun amprenta pe dinamica cuplului. Dacă la început sexul este incitant, și partenerii îşi explorează sexualitatea, dorinţele și fanteziile sexuale creându-și astfel un anumit ritm în cuplu, pe parcursul relației apar factorii stresori şi libidoul partenerilor scade.

 • Lipsa de încredere în propriul corp nu face decât să ucidă pasiunea

  Din dorinţa de a fi perfecte şi de a-l face pe cel ce îl iubesc să se simtă extraordinar, femeile fac uneori, în dormitor, lucruri care nu le fac plăcere. Multe reprezentante ale sexului frumos se simt nesigure pe propriul corp, iar această nesiguranţă nu face decât să omoare pasiunea. Pentru unele, o partidă de sex înseamnă lumini stinse şi o pătură trasă pe cap.

 • De ce ajung femeile sa nu-şi mai dorească să facă sex

  În momentul în care bărbatul se concentrează doar pe satisfacerea propriilor plăceri sexuale, lăsându-şi partenera frustrată, undeva în apropierea unui orgasm neatins, n-ar trebui să se mire când ea îşi va pierde treptat interesul pentru sex.

 • Iată ce îi determină pe unii bărbaţi să se retragă dintr-o relaţie

  Dacă am acorda mai multă atenţie diferenţelor existente între modul în care înţeleg femeile relaţia şi felul în care o văd bărbaţii, multe dintre problemele care apar pe parcurs ar putea fi evitate sau rezolvate înainte de a fi prea târziu.