Ce înseamnă intimitate? Care ar fi "ingredientele" unui astfel de sentiment?

pas.jpg

Ce înseamnă intimitate
Dacă ar fi să avem o perspectivă fiziologică, intimitatea ar fi metabolismul, iar pasiunea sângele care ţine trează o relaţie de cuplu
foto: 123RF

Fiecare dintre noi avem propria reprezentare asupra a ceea ce înseamnă intimitate. Când rostim acest cuvânt apare sentimentul de apropiere, de conectare, de legătură. Adesea găsim că este uşor să ne deschidem sufletul pentru ca celălalt să intre în intimitatea gândurilor şi sentimentelor noastre. Alteori, asemenea unor melci, ne retragem în propria cochilie, cuprinşi de teamă, neîncredere, precauţie, privind cu ochi apropape închişi spre celălalt.

Unii dintre noi ne simţim vulnerabili în intimitate când este vorba de a ne “dezgoli” în faţa partenerului de viaţă de măştile rolurilor avute peste zi. Alţii se simt puternici în relaţia cu celălalt "dictând" această intimitate.

Care ar fi "ingredientele" unui astfel de sentiment?

Ar putea fi: încrederea, relaţionarea, comunicarea, empatia, împărtăşirea, completarea. În spiritul acestor componente ne simţim ca şi cum am fi atins acel întreg absolut pe care se presupune şi se aşteaptă ca "nimeni, niciodată să nu îl poata distruge sau perturba". Dacă ar fi să avem o perspectivă fiziologică, intimitatea ar fi metabolismul, iar pasiunea sângele care ţine trează o relaţie de cuplu.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și