Ce greşeală fac tinerii fără să realizeze că pot contacta o boală cu transmitere sexuală

preyervativ.jpg

Ce greşeală fac tinerii realizeze pot contacta boală
Atunci când îţi place cineva şi vrei să faci sex, rişti să contactezi o boală cu transmitere sexuală, dacă o faci neprotejat
foto: 123RF

Ai un nou iubit, se comportă minunat cu tine, iar momentul intim este atât de încins încât uiţi de orice măsură de protecţie. Nu face greşeala asta, prezervativele vă protejează de sarcini nedorite, dar şi de cele mai multe boli cu transmitere sexuală.

Atunci când îţi place cineva şi vrei să faci sex, rişti să contactezi o boală cu transmitere sexuală, dacă o faci neprotejat. Nu contează cât de atractivă sau drăguţă este acea persoană pe care abia ai cunoscut-o.

Bolile nu fac diferenţa între lucruri de acest gen; oricine poate lua o BTS. Este la fel de posibil să se întâmple prima dată când faci sex sau a mia oară. Statistic, se pare, că tinerii sunt mai predispuşi la infecţii decât cei în vârstă.

Persoana nouă din viaţa ta se va întreba, de asemenea, de şansele ei de a lua o boală cu transmitere sexuală de la tine. Deci, nu ai de ce să eziţi să discuţi acest subiect înainte de a face sex. Încearcă să afli istoria sexuală a posibilului tău partener. Sau dacă a fost inactiv din punct de vedere sexual o perioadă de timp, prima regulă care nu trebuie sub nicio formă încălcată este să foloseşti prezervativul.

Insistă ca partenerul tău să folosească prezervativ. Un bărbat raţional va vrea oricum să folosească prezervativ pentru propria-i protecţie. Dacă refuză, nu face sex cu el.

Loading...

Citește și

 • Lipsa de sprijin a partenerului poate afecta calitatea vieţii de cuplu

  De foarte multe ori, viața o poate pune pe femeie în fața unor provocări și dificultăți pe care nu le-ar fi putut anticipa niciodată. De aceea, în cele mai grele momente este vital pentru aceasta sprijinul partenerului de viaţă. Dacă în această situaţie, ea nu poate conta pe bărbatul de lângă ea, poate ar trebui să se gândească mai bine la relaţia lor.

 • Metoda contaceptivă eficientă destinată exclusiv femeilor diafragma

  Diafragma este o membrană moale şi flexibilă, care se poziţionează în vagin pentru a preveni pătrunderea spermei în uter. Pentru a folosi această metodă contraceptivă, trebuie să apelezi neapărat la medicul ginecolog, care va alege un model adaptat organismului tău. Acesta îţi va face şi un scurt instructaj referitor la folosirea ei, iar, o dată la doi ani, va fi nevoie de un control pentru a înlătura posibilitatea ca aceasta să se fi deteriorat.

 • lucruri mai putin cunoscute despre testicule

  Testiculele sunt două organe de reproducere masculine care produc testosteron, un hormon care influenţează dezvoltatea caracteristicilor sexuale ale bărbatului şi are un rol important în producerea spermei.

 • reacţionează bărbaţii când sunt refuzaţi constant dormitor

  Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic se simt destul de vulnerabili când vine vorba de sex, aşa că dacă li se refuză o invitaţie la sex, pot fi foarte deprimaţi. Din acest motiv, este indicat să nu refuzi propunerile sexuale ale partenerului tău. Dacă o faci prea des, s-ar putea ca el să nu mai încerce niciodată să iniţieze o partidă de amor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1